Надрукувати
Перегляди: 671

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради закликав сумчан попри завершення локдауну продовжувати дотримуватись карантинних обмежень, запроваджених для протидії поширенню COVID-19.

Зокрема, очільник міста нагадав про необхідність використання засобів індивідуального захисту, а також додержання соціальної дистанції, й запевнив, що зі свого боку міська влада забезпечуватиме дотримання карантинних обмежень у закладах медицини та освіти.

«Завершився локдаун, ми переходимо до «помаранчевої» зони. Дійсно в нас спостерігається зменшення кількості хворих, але ще рано думати, що все налагодилось. Закликаю всіх сумчан і надалі бути відповідальними, адже ситуація досі напружена. Будьте, як і раніше, дисциплінованими: носіть маски, дотримуйтесь соціальної дистанції і всіх інших необхідних заходів. Зі свого боку ми забезпечуватимемо дотримання усіх санітарно-епідеміологічних вимог у лікарнях, школах, дитсадках та інших закладах, де є скупчення людей, стежитимемо за якістю лікування», – сказав Олександр Лисенко.

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що запровадження жорсткого карантину дало змогу на початкових стадіях зменшити хвилю розповсюдження коронавірусної інфекції, початок якої прогнозувався після новорічно-різдвяних свят, але водночас усе ще спостерігаються високі показники госпіталізації та смертності.

Останньої доби недугу виявили у 47 осіб, одужали 34.

Загалом протягом тижня хворобу підтвердили у 401 сумчанина (на 35% менше ніж попереднього тижня), померло – 14 (як і попереднього тижня), одужало – 572.

Загалом уже перехворіло 8,3% сумчан: 21838 осіб (20987 дорослих і 851 дітей), одужало 20014 містян, продовжують хворіти – 1580. Стаціонарне лікування у КНП «Клінічна лікарня № 5» проходить 81 особа (48 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, п’ятеро – у відділенні інтенсивної терапії), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 24 хворих (12 отримують кисень вільним потоком), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 15 дітей (двоє поміщені до відділення інтенсивної терапії).  Ще 36 сумчан лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (32 перебувають на кисневій підтримці, четверо – у відділенні інтенсивної терапії, один – на апараті ШВЛ), 27 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (17 отримують кисень вільним потоком, двоє перебувають у відділенні інтенсивної терапії, один пацієнт підключений до апарату ШВЛ).

Серед хворих області жителі міста наразі становлять 46,8%.

У міських медичних закладах вільними залишаються 100 ліжок для дорослих (усі забезпечені киснем) і стільки ж для дітей (64 забезпечені киснем).

Містяни продовжують звертатись за послугами на «гарячу лінію» з підтримки хворих на COVID-19 (тел.: 70-00-77), яка працює з 13 жовтня. На цей час фахівці отримали 760 звернень.

Щодо відкриття міської ПЛР-лабораторії в робочому режимі, Олена Чумаченко повідомила, що зі свого боку місто провело всю необхідну роботу і чекає на висновок від ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».