Надрукувати
Перегляди: 739

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради звернув увагу керівника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг на ситуацію з поставкою тролейбусів, які місто має отримати в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України».

«Із заводом поставником ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» ми спілкувалися минулої п'ятниці. Ситуація така, що наші тролейбуси вже стоять у черзі на фарбування, тобто перші п'ять одиниць техніки вже мають бути готові до 15 березня, – зауважив міський голова. – Протягом десяти днів працівники відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг, КП «Електроавтотранс» та, можливо, хтось із моїх заступників або ж радників поїдуть на зустріч із керівництвом заводу, оглянуть транспорт та нададуть нам свої висновки».

Аби прискорити процес поставки тролейбусів, міський голова доручив профільному відділу та КП «Електроавтотранс» надати пропозиції з даного питання протягом тижня.

Він також наголосив на посиленій співпраці комунального підприємства з банком та департаментом фінансів, економіки та інвестицій.

Крім того, у зв'язку з розширенням автопарку КП «Електроавтотранс Олександр Лисенко доручив профільному відділу опрацювати питання підготовки нових водіїв з тим, аби уникнути простою тролейбусів.

Нагадаємо, «Міський громадський транспорт України» – це рамковий кредит на 200 млн. євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України. Кошти виділені на оновлення муніципального транспорту, автобусів, тролейбусів та трамваїв, а також відновлення наявної інфраструктури громадського транспорту.