0012.jpg

Управління охорони здоров’я доводить до відома сумчан, що вже визначено цільові групи для здійснення першого етапу плану вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 серед містян.

У першу чергу вакцинуватимуть працівників мобільних бригад з вакцинації, медичних працівників (лікарів та середній медичний персонал), які працюють у закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, працівників лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на коронавірусну хворобу, людей, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо) та їх працівників, працівників екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв, а також військовослужбовців, які беруть участь в ООС на Сході України.

Нагадаємо, Україна увійшла до переліку країн, яким Глобальна ініціатива «Gavi Covax» надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу, постачання 117 тис. доз вакцин компанії «Pfizer» – вже підтверджено. Постачання вакцин в Україну очікується в лютому поточного року.

Наступне постачання вакцин в рамках ініціативи «Covax» відбудеться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року – Україна отримає від 2,2 млн. до 12 млн. доз вакцин компанії «AstraZeneca» (Великобританія та Оксфордський університет) та «NovaVax» (США). Вакцини, які надійдуть для імунізації українців, виробляються за ліцензійними угодами на потужностях підприємства «Serum Institute» (Індія).

За інформацією управління охорони здоров’я, минулої доби в Сумах недугу виявили у 17 чоловік, одужали – 53, померла одна особа (84-річний чоловік у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького».

З початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію в Сумах виявлено 22406 осіб з позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 21537 дорослих та 869 дітей. Одужали 21373 містян. На лікуванні перебуває 774 сумчан.