005.jpg

Верховний Суд підтвердив позицію управління з питань праці міської ради стосовно притягнення до відповідальності фізичної особи-підприємця, який допускав до роботи працівників без оформлення трудового договору.

До Сумського окружного адміністративного суду надійшов позов від фізичної особи–підприємця до управління з питань праці, в якому суб’єкт господарювання просить суд визнати протиправним та скасувати постанову про накладення штрафу в розмірі 876 330 грн. за фактичний допуск до роботи працівників без оформлення трудового договору.

Сумський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги та скасував постанову про накладення штрафу за порушення законодавства про працю.

Не погоджуючись із прийнятим судовим рішенням, управління з питань праці подало апеляційну скаргу за якою постановою другого апеляційного адміністративного суду скасовано рішення Сумського окружного адміністративного суду та прийнято постанову, якою у задоволенні позовних вимог фізичній особі–підприємцю відмовлено.

Не погоджуюсь із вказаним рішенням, ФОП було подано касаційну скаргу, за результатами розгляду якої 25 січня 2021 року Верховний Суд ухвалив: касаційну скаргу на постанову другого апеляційного адміністративного суду до управління з питань праці міської ради повернути касатору у зв’язку з її необґрунтованістю.