0012.jpg

Міські посадовці під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером КУРМАНОВИМ й радником посольства з торгово-економічних питань Бабуром РАСУЛОВИМ обговорили можливість пожвавлення економічних зв’язків та залучення інвестицій в економіку Сум.

На початку зустрічі в. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО спільно з директором департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світланою ЛИПОВОЮ від імені Сумської міської територіальної громади та міського голови Олександра ЛИСЕНКА засвідчили іноземним гостям свою глибоку повагу та щиру вдячність за проявлений інтерес до нашого міста.

Знайомство гостей із містом як промисловим, науковим, культурним та інвестиційно привабливим розпочалось переглядом тематичних відеопрезентацій, у тому числі про Індустріальний парк «Суми», потому учасники зустрічі детально обговорили перспективи співпраці.

Михайло Бондаренко наголосив на тому, що місто над Пслом має не тільки високий науково-технічний та кадровий потенціал, і, рейтингові соціально-економічні показники розвитку, а й готове створити усі взаємовигідні й необхідні для співпраці між Сумами та Узбекистаном умови.

«Між нашими країнами багато спільного – відкритий народ, загальна ментальність, любов до своєї справи і її якісного виконання. Ми готові до діалогу та зацікавлені в співпраці, сподіваємось, що ділові відносини переростуть також у надійну дружбу», – підкреслив посадовець.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов запевнив, що колаборація двох країн у єдиній справі точно матиме відмінний результат.

«Обидві країни з гарною репутацією і відповідним потенціалом, і, ця зустріч – гарний шанс «вишити золотий вузол дружби», по цеглинці вибудувати партнерські стосунки задля розвитку промисловості в обох країнах, накшталт відкриття фармацевтичного або текстильного виробництва. Тож працюватимемо над створенням потужного локомотиву, почнемо з обопільних візитів та зустрічей, ймовірно підпишемо тристоронню угоду», – зауважив Посол.

Наприкінці зустрічі представники Сум та Узбекистану на знак пошани обмінялись сувенірами.