004.jpg

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що від СOVID-19 уже щепились 70 медичних працівників КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

Посадовиця розповіла, що 22 лютого Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Імунізація сумських медиків розпочалась 25 лютого. Першими щепились члени мобільних бригад КНП «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань» і КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни». Наступного дня, 26 лютого, – 70 працівників КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди». Поствакцинальних ускладнень не зареєстровано. Ще планується щепити 90 медиків.

Щеплення проводять мобільні бригади КНП «Сумська ЦРКЛ» і КНП «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань». 

Щодо ситуації з захворюваністю СOVID-19, Олена Чумаченко повідомила, що минулого тижня недугу виявили у 375 осіб (попереднього тижня – 292), померли – шестеро людей (попереднього тижня – четверо), одужали – 500 (тижнем раніше – 220).

У неділю, 28 лютого, коронавірус виявили у 56 осіб, одужали – 27.

Продовжують хворіти 802 сумчан. У стаціонарі КНП «Клінічна лікарня № 5» лікуються 60 осіб (28 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, восьмеро – у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарату ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 21 хворий (18 отримують кисень вільним потоком), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 21 дитина (троє перебувають у відділенні інтенсивної терапії). У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» лікуються 49 сумчан (47 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, двоє – у відділенні інтенсивної терапії, один – підключений до апарату ШВЛ), у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – 43 (30 отримують кисень вільним потоком, двоє поміщені до відділення інтенсивної терапії).

У медичних закладах, що перебувають у підпорядкуванні управління охорони здоров'я, вільними залишаються 24 ліжка для дорослих (усі забезпечені киснем) і 48 для дітей (усі забезпечені киснем).

З початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію в Сумах виявлено 23250 осіб із позитивним результатом ПЛР-дослідженням. Серед них 22350 дорослих та 900 дітей. Одужали 22178 містян.