002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав дружнє місто Люблін (Польща) зі здобуттям звання Європейської столиці молоді 2023.

«Ми неабияк пишаємося, що саме місто Люблін стало першим містом у Польщі, яке вибороло це почесне звання, адже під час кожного візиту до міста, що надихає, ми мали змогу особисто пересвідчитися в тій неповторній атмосфері та невпинній енергії, креативних ідеях, якими насичені безліч відомих міжнародних культурних і мистецьких заходів, театральних, музичних фестивалів, які відбуваються саме в місті Люблін», – йдеться в листі Сумського міського голови на адресу президента міста Люблін Кшиштофа ЖУКА та директора Центру міжнародної співпраці адміністрації міста Люблін Кшиштофа СТАНОВСЬКОГО.

Олександр Лисенко висловив упевненість, що реалізація проєктів для молоді в рамках програми заходів у 2023 році примножить добру славу Любліна та підтвердить його статус прогресивного, сучасного міста та такого, що швидко розвивається, й сподівання на те, що представники Сум також зможуть долучитися до реалізації заходів в рамках найцікавішої в Європі програми заходів для молоді у 2023 році.

Звання Європейської столиці молоді присуджується Європейським молодіжним форумом, – незалежною платформою, що об’єднує понад 100 молодіжних рад та організацій зі Старого континенту, строком на один рік. Метою конкурсу є зміцнення позиції молодих людей, збільшення їхньої участі у прийняті рішень в місті та зміцнення їхньої європейської ідентичності, а також створення взаємодії жителів міста на основі енергії та активності молодих людей.

За звання Європейської молодіжної столиці 2023 року змагались міста Бая-Маре (Румунія), Ізмір (Туреччина), Казань (Росія), Люблін (Польща), Познань (Польща) та Львів (Україна). Міжнародне журі визнало, що саме Люблін зі своєю неповторною енергією та надихаючими ідеями молоді створив найцікавішу в Європі програму заходів.