Надрукувати
Перегляди: 848

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав колектив навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка з 40-річчям з часу створення підрозділу.

«Наше місто завжди славилось своїми спортивними талантами. Ми пишаємось досягненнями випускниць університету, Олімпійських чемпіонок – сестер СЕМЕРЕНОК, продовжуємо вболівати за молодих і наполегливих спортсменів, які нещодавно почали підкорювати спортивний олімп, і я переконаний, що завдяки титанічним зусиллям керівництва університету, викладачів і тренерів їм це обов'язково вдасться, – наголосив міський голова. – Я щиро дякую всьому трудовому колективу, людям, які стояли у витоків створення навчально-наукового інституту фізичної культури за те, що вклали в нашу молодь не лише знання і досвід, а часточку душі. Це дуже важливо, бо сьогодні фізично здорове молоде покоління – це майбутнє нашої країни».

Урочисті заходи з нагоди 40-ї річниці з часу заснування навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка відбулись в актовій залі університету, що була оновлена за допомогою сприяння керівництва міста та коштів бюджету Сумської міської тергромади. Очільник Сум зауважив, що і надалі докладатиме максимум зусиль для того, аби один із кращих закладів вищої освіти оновлювався та поповнювався потужною матеріально-технічною базою, виховував ще не одне покоління молодих людей, які прославлятимуть Суми на світовій спортивній арені.

Долучилась до вітання і заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО. Викладачам, тренерам і наставникам вона побажала якомога більше перемог та злетів, гарних уболівальників і життєвих гараздів.

«Нехай прапор нашої країни підіймається на честь спортсменів навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка якомога частіше!», – зауважила вона.

Подякою міського голови з врученням нагрудного знаку Олександр Лисенко відзначив доцента кафедри туризму і готельно-ресторанного сервісу інституту фізичної культури Василя ЗІГУНОВА, Почесною грамотою – доцента кафедри теорії та методики фізичної культури Олександра БУРЛУ, грамотами – старшого викладача кафедри спортивних дисциплін і фізичного виховання Ларису БЕРЕЖНУ, старшого викладача кафедри логопедії Катерину ЗЕЛІНСЬКУ-ЛЮБЧЕНКО та доцента кафедри громадського здоров’я та медико-біологічних основ фізичної культури Юлію ТОНКОПЕЙ.

«Наш університет славиться спортивними досягненнями випускників, імена яких відомі у всіх куточках нашої планети. Я радий усвідомлювати, що ми причетні до того факту, що з кожним днем прихильників спорту стає все більше. З кожним роком наш інститут зростає і міцніє, дає всі необхідні знання і можливості для наших вихованців для підкорення Олімпійських висот, – зауважив директор навчально-наукового інституту фізичної культури, професор Михайло ЛЯННОЙ. – Бажаю всім присутнім міцності духу і богатирського здоров’я! Тренерам та наставникам зичу наполегливих вихованців, а спортсменам – перемог і омріяних медалей!»

Привітали інститут з 40-річчям і керівники області та депутати, які також зичили трудовому колективу освітнього закладу та студентам процвітання та всіляких гараздів.