007.jpg

У Сумах відбулись урочисті заходи з нагоди Дня українського добровольця.

Аби віддати шану захисникам України, сумчани зібралися на центральному кладовищі міста – Алеї Героїв.

Тут за участі військовослужбовців, рідних загиблих воїнів та небайдужих містян відбувся мітинг. Зі словами скорботи за загиблими бійцями, котрі за власним покликом серця пішли захищати державу, до присутніх звернулись керівники міста та області.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково, адже саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

«Дякуємо представникам добровольчих формувань, які першими стали на захист незалежності і територіальної цілісності країни. Українські добровільні підрозділи налічували тисячі небайдужих людей, які стали міцним щитом Батьківщини та показали майбутнім поколінням приклад справжньої мужності та героїзму, – наголосив міський очільник. – Сьогодні ми зібралися вшанувати пам’ять наших захисників, які добровільно піднялися на захист нашої країни, і віддали за неї найцінніше – свої життя. Ми повинні пам'ятати кожного з них, адже завдяки їхній небайдужості, мужності та відвазі, над нами височіє мирне небо. Я щиро дякую всім, хто прийняв на себе перший удар підступного ворога на Сході і зараз продовжує захищати державу. Вічна пам'ять загиблим захисникам! Вічна слава живим Героям!».

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО/ООС та взяли участь у поминальному молебні.

Продовжилось відзначення учасників добровольчих формувань у приміщенні МЦ «Романтика».

Тут до присутніх у залі добровольців зі словами вдячності звернулась заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, яка відзначила Почесними грамотами міського голови ряд представників добровольчих об'єднань.

«Завдяки вам, шановні добровольці, у 2014 році вдалося втримати ворожий натиск сусідньої країни. Ми пригадуємо ті дні, коли ви, не маючи належного спорядження та зброї, стояли на лінії вогню між мирною Україною і агресором. Своєю мужністю і героїзмом ви показали, що Україна – країна нескорених. І зараз, ви продовжуєте боронити суверенність держави, відстоюєте кожен клаптик української землі. Щиро віримо, що настане час, і на всій території України запанує мир, а всі захисники повернуться цілими і неушкодженими до родинного вогнища», – звернулась вона до присутніх у залі.

По закінченню промов та вручення посадовцями відзнак різного рівня відбувся показ документального фільму про українських воїнів- «кіборгів» – «Трохи нижче неба».