005.jpg

У рамках екологічного проєкту «Greening of the Planet» у Міжнародний день щастя в Сумах розпочали висадження парку «Щастя» біля озера Чеха.

П’ять дерев висадили у суботу, 20 березня, коли у всьому світі відзначається День щастя. Це перший етап проєкту – далі планується підготовча робота для висадження парку вже в середині квітня.

У заході взяли участь секретар Сумської міської ради Олег РЄЗНІК та депутати міської ради Олена ДЯГОВЕЦЬ і Єфрем ЛАЗАРЄВ.

«Це гарна ініціатива, адже важливо не тільки використовувати природні ресурси, а й відновлювати їх. Мені подобається ідея парку саме на цій території, адже тут дійсно не вистачало такої зеленої зони», – зазначив секретар Сумської міської ради.

«Я дякую організаторам за запрошення, адже це не тільки округ, на якому я маю можливість працювати, а й місце, де приємно відпочивати кожному мешканцю нашої громади. Тому закликаю всіх долучитися до акції 10 квітня, щоб у нашому місті з’явився новий парк», – повідомила Олена Дяговець.

Окрім того, під час акції відбулося пряме включення учасників із інших країн та міст Сумської області.

«Під час висадки дерев на прямому зв’язку з різними країнами ми обмінялися теплими словами, враженнями та привітали одне одного зі святом Щастя. У прямому ефірі були присутні: Туніс, Австралія, Сінгапур, В’єтнам, Молдова, Туреччина, Таджикистан, Узбекистан, Кувейт, Словаччина. Окрему подяку та привітання у цей день висловлюємо ініціаторам проєкту «Greening of the Planet» Сергію ГАЙДАЙЧУКУ та Ганні КРИСЮК. Дякуємо, що взяли участь в озелененні парку в цей чудовий день», – ділиться співорганізатор проєкту у Сумській області Дмитро КУЛІБАБІН.

До акції також долучилися радник голови Сумської обласної державної адміністрації, представники великого та малого бізнесу, а також місцеві жителі.