006.jpg

КП «Електроавтотранс» у п’ятницю, 26 березня, випустить на маршрути дев’ять нових тролейбусів, придбаних у рамках проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми».

Як зазначив міський голова, тролейбуси є найбезпечнішим, найекологічнішим, найкомфортнішим видом транспорту в нашому місті. Адже ціна проїзду не змінилася – це 4 грн, пенсіонери користуються послугами комунального транспорту безоплатно. Також недавно було ухвалено рішення про безоплатний проїзд для школярів.

Зараз автопарк КП «Електроавтотранс» налічує 77 тролейбусів (з урахуванням нових дев’яти). Згідно з договором – місто до кінця першого півріччя отримає ще 10 таких транспортних засобів.

«Для нормального транспортного сполучення густонаселених районів нашого міста необхідно мінімум 100 тролейбусів. І тоді у нас залишиться необхідність «зв’язати» приватний сектор із середмістям та іншими частинами міста. Для цього у нас зараз є 30 автобусів, плануємо за цією програмою додатково закупити ще 20 одиниць транспорту. Щоб у нас було 100 тролейбусів, 50 автобусів – і тоді транспортна проблема в нашому місті буде вирішена десь на 95%», – сказав міський голова.

Як зазначив в. о. директора КП «Електроавтотранс» Олександр ПЕРЧАКОВ, наявність у нових тролейбусів автономного ходу, якого вистачає на 15 км, дозволяє з 26 березня відновити рух «рогатих» вул. Троїцька, де, через вихід з ладу тягової підстанції № 1, що розташована в сквері «Дружба», виникли проблеми з електроживленням тролеї.

«Учора ми робили перевірку автономного ходу, щоб запустити тролейбуси за маршрутами № 3 та № 4. Рух за цими маршрутами буде відновлено завдяки автономного ходу. Усі нові транспортні засоби обладнані відеоспостереженням, гучномовцями, найновішою електронікою, системою кондиціонування та місцями для підзарядки телефонів», – зауважив Олександр Перчаков.

Окрім того, на підприємстві у травня закінчується навчання першої групи водіїв тролейбусів. 15 випускників уже зовсім скоро зможуть їздити новими транспортними засобами вулицями Сум. До кінця поточного року заплановано випуск ще двох груп водіїв, загальна кількість випускників на кінець року становитиме 45 осіб.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК повідомила, що обмежуватися закупкою нових тролейбусів для комунального підприємства не збираються, тому опрацьовується питання поповнення автопарку КП «Електроавтотранс» 20 новими автобусами. Посадовець подякувала міському голові та його команді за те, що КП «Електроавтотранс» та містяни мають можливість отримати нові тролейбуси та користуватися ними, адже це вирішує багато проблем для міста.

На черзі – суттєві зрушення у сфері пасажирських перевезень приватним громадським транспортом.

«На наступному конкурсі ми будемо пропонувати замінити «Рути» на низькопідлогові автобуси. І я думаю, що це обов’язково буде зроблено, бо це розуміють і комісія по транспорту, і депутатський корпус, і виконавчий комітет. Головне, щоб за рахунок цих наших дій було значне покращення комфортності пересування та надання транспортних послуг у нашому місті», – наголосив Олександр Лисенко.