002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив керівництву департаменту соціального захисту населення на необхідності охоплення самотніх літніх сумчан  увагою та підтримкою, особливо в період дії карантинних обмежень.

«Самотні містяни не завжди можуть щось купити чи скористатися доставкою й окрім того, краще не наражати їх на небезпеку. Тож, прошу соціальних працівників звернути на це найбільшу увагу. Необхідно, щоб і родичі не забували своїх рідних і близьких. У цей час важливо допомагати одне одному, бути волонтерами», – сказав очільник Сум.

За інформацією департаменту соціального захисту населення, наразі соціальні робітники територіального центру «Берегиня» обслуговують на дому 786 осіб з числа одинокопроживаючих мешканців громади, в тому числі 58 осіб з приєднаних до міста громад, де найбільш затребуваною є допомога у доставці продуктів харчування та ліків, доставці води з колодязів. Відвідування та надання соціальних послуг відбувається згідно з затвердженими графіками та умовами договорів.

Також здійснюється надання благодійних обідів у відповідності до програми «Милосердя»: 100 отримувачам соціальної послуги догляду вдома доставка обідів здійснюється додому соціальними робітниками, які їх обслуговують.

У рамках реалізації спільного з ПАТ «Сумська Паляниця» проєкту «Соціальний Хліб» 300 одиноких громадян забезпечують хлібобулочними виробами.