0010.jpg

У Сумах реалізували проєкт, у рамках якого освітнім та культурним закладам Слов’янська презентують книги та фільм про Суми та Героя України Олександра Аніщенка.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО щиро підтримав ініціативу популяризації відомостей про відважного земляка серед мешканців Слов’янська.

«Він став першим сумчанином, який загинув на сході нашої країни. А такий проєкт точно сприятиме збереженню пам’яті про Героїв, і «зшиттю країни». Тому ми ухвалили рішення звернутися до міського голови Слов’янська з ініціативою на засадах народної дипломатії встановити партнерські взаємовідносини між нашими містами. Попередньо ми обговорили цю пропозицію з Вадимом Михайловичем (Вадим ЛЯХ – міський голова міста Слов’янськ – ред.), а сьогодні разом із книгами, фільмом, листами від сумських школярів ми надсилаємо і офіційне звернення, щоб у Сумської громади з’явивилось іще одне місто-побратим» – повідомив очільник Сумської громади.

Як зазначила керівник гуртка «Літературна діяльність» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Людмила ГОВІЙНА, до реалізації ідеї долучилися багато організацій та установ: Сумська дирекція АТ «Укрпошта», управління СБУ в Сумській області, спеціалізована школа № 30 «Унікум», ТРК «Відікон» та Сумська філія АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Окрім того, вона подякувала письменниці Анні КОРШУНОВІЙ та художниці Світлани КАЧУРОВСЬКІЙ за те, що у другому виданні книги «Казкове місто Суми» було опубліковано легенду «Олександр Заступник Сумський», яка створена учнями «Унікуму».

Після заходу 92 комплекти книг «Олександр Заступник Сумський» і «Казкове місто Суми», фільм, листи від сумських школярів та вірш від матері загиблого Почесного громадянина міста Суми Олександра Аніщенка разом із офіційним зверненням від міського голови направили до Слов’янська.