0010.jpg

На виконання доручення очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО перевірила, як у Великочернеччинському старостинському окрузі виконуються заходи, передбачені місячником із благоустрою.

Розпочали перевірку з центральної частини округу – Великої Чернеччини, де розташовані сільська рада, Будинок культури, храм Іоанна Богослова, три магазини продовольчих товарів (один працює, два – ні), а також відділення зв’язку.

Під час обходу Тамара Іщенко надала доручення та рекомендації завідувачу сектору управління сільськими територіями Сумської міської тергромади Людмилі СІРЕНКО щодо усунення проблемних питань. Остання повідомила, що місцеві вже ознайомлені з послідовністю дій – більшість з них вже розпочали роботи з наведення порядку та чистоти, решта – приступлять на вихідних та з наступного тижня.

Тамара Іщенко звернула увагу на необхідність приведення до ладу огорожі, встановлення смітників, прибирання сміття, викошування чагарників і викорінювання залишків зрубаних дерев.

Перевіряючи опорний навчальний заклад – Великочернеччинську спеціалізовану школу, дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Чебурашка», а також амбулаторію загальної практики-сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», які розміщені поруч, заступник міського голови відзначила продуктивну роботу працівників установ. Разом із тим, звернула увагу адміністрації на встановлення сміттєвих баків у спеціально відведених місцях та завезення нового піску на ігрові майданчики дитсадку.

Також Тамара Іщенко проревізувала ТОВ «Андрекс» (підприємство з виготовлення одноразового пластикового посуду), керівнику якого подякувала за турботу про відмінний вигляд підприємства як зсередини, так і зовні, біля під’їзного щляху.

Директору ТОВ «Брокінвестгруп» (підприємство з виготовлення дерев’яних палет) посадовець доручила прибрати територію від сухої рослинності, аби запобігти виникненню масштабних пожеж.

«Велика Чернеччина, як і решта населених пунктів, що увійшли до Сумської міської територіальної громади, відтепер наші, тож їхній розвиток та добробут – наша спільна мета. Недарма Велика Чернеччина завжди лідирувала за показниками серед інших своїх сусідів. Тож будемо працювати – нарощуватимемо потужності!» – наголосила Тамара Іщенко.

Супутні питання, які виникли під час спілкування з тамтешніми жителями, заступник спрямувала для розгляду та вирішення до відповідних структурних підрозділів міської ради.

Завершиться місячник з благоустрою 20 квітня. Протягом цього часу заплановано проведення толок і заходів з озеленення територій із дотриманням усіх протиепідемічних норм.