007.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО продовжує виїзне інспектування стану благоустрою в старостинських округах, яке вона здійснює за дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

У вівторок, 6 квітня, посадовець відвідала села Битиця та Пушкарівка, які входять до Битицького старостинського округу, де поспілкувалася з представниками влади на цій території та здійснила об’їзд населених пунктів, аби на власні очі побачити їхній санітарний стан і те, як виконуються заходи, передбачені місячником із благоустрою.

Як повідомила спеціаліст ІІ категорії сектору з питань управління сільськими територіями Сумської міської територіальної громади Світлана БОРСУК, роботи з благоустрою на окрузі розпочали та вже провели навіть невелике озелення. Втім, масштабно взятися за роботу планують наступного тижня, коли, як прогнозують синоптики, встановиться суха погода і з’явиться можливість для вигрібання сухої трави та листя і впорядкування клумб.

Тамара Іщенко звернула увагу Світлани Борсук на необхідність прибирання територій біля приватних садиб, особливо тих, що занедбані, та на залучення до наведення ладу в населених пунктах приватних підприємств та організацій, що працюють на цій території, зокрема в місцях, що межують з їхньою власністю чи місцями, де вони провадять діяльність, – про що має намір особисто поговорити з їхнім керівництвом.

На противагу цьому посадовець залишилась задоволена станом територій біля об’єктів соцкультпобуту: Будинку культури, дитячого садка, школи, де не лише навели чистоту, а й висадили 200 молодих дерев, а також біля магазинів, але водночас звернула увагу на невпорядкованість території біля приміщення, в якому надає первинну медичну допомогу місцевим жителям КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2».

Посадовець наголосила на тому, що благоустрій – це справа кожного жителя громади, і лише спільно можна досягти мети у створені охайного та комфортного середовища для проживання.

Користуючись нагодою, Тамара Іщенко поцікавилася проблемами жителів Битицького старостинського округу. Серед таких вони, зокрема, назвали відсутність аптеки та магазину з продажу господарчих товарів. Ці та інші питання посадовець взяла до уваги для подальшого вивчення.