Надрукувати
Перегляди: 1113

У відділі з охорони праці повідомляють, що цього року Всесвітній день охорони праці, який відзначається 28 квітня, пройде під гаслом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Мова йде про покращення обізнаності та стимулювання діалогу щодо важливості створення стійких систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) та інвестування коштів у них, для чого будуть висвітлені як регіональні, так і національні приклади зменшення і попередження поширення COVID-19 на робочому місці, спрямовані на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

Адже фахівці розуміють, якого глибокого впливу спричинила пандемія коронавірусу на всі сфери життя, у тому числі й світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Втім, зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема перехід на дистанційну роботу, сприяв збільшенню можливостей для працівників.