Надрукувати
Перегляди: 867

Працівники управління охорони здоров'я та інших структурних підрозділів міської ради з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, вакцинувались від СOVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові.

Медики закликають й решту сумчан, у першу чергу медичних працівників, людей похилого віку, соціальних працівників, працівників критично важливих структур державної безпеки, працівників сфери освіти терміново вакцинуватись.

Наразі в центрах первинної медико-санітарної допомоги № 1 та № 2 працюють чотири кабінети щеплення та мобільна бригада. Вакцинація проводиться безоплатно та добровільно.

Записатися на щеплення можна через портал чи мобільний застосунок «Дія»; через національний контакт-центр МОЗ за номером: (080)602019 або зателефонувавши лікарю первинної ланки, з яким укладена декларація.

Фахівці управління охорони здоров’я наголошують на тому, що вакцинація – це один із найважливіших елементів для подолання пандемії COVID-19. Стратегічна мета – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби, а для цього необхідно, аби імунізувались щонайменше 60% населення.

Допоки ж радять сумчанам слідувати профілактичним заходам: ретельно та часто мити руки близько 40 секунд, за відсутності такої можливості — користуватись антисептиками з вмістом не менше 60% спирту; не торкатись обличчя, особливо очей, рота, носа, оскільки саме через них інфекції найлегше проникнути в організм; триматись на відстані у 1,5 м одне від одного; одягати маску в громадських місцях і стежити за тим, щоб вона закривала ніс і рот; дотримуватись етикету кашлю: кашляти та чхати у згин ліктя чи одноразову хустинку; в разі появи симптомів захворювання невідкладно звертатись до лікаря.

Усе про вакцинацію від COVID-19 в Україні можна дізнатись за цим посиланням