006.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО завершила попередню ревізію старостинських округів Сумської міської територіальної громади в рамках інспектування стану благоустрою.

Третім за ліком став Стецьківський старостинський округ, де перевірили понад 15 господарств, установ, підприємств та організацій.

Як повідомили спеціаліст ІІ категорії сектору управління з питань сільськими територіями Людмила ТАРАШЕВСЬКА та колишній сільський голова Ігор ВЕРНИЧЕНКО, більшість місцевих вже навели лад на закріплених територіях в рамках місячника з благоустрою, однак є й ті, котрі тільки розпочинають свою роботу. Проведення масової толоки з дотриманням карантинних вимог планують на 16 і 17 квітня.

Знайомлячись з об’єктами соцінфраструктури та місцевими жителями, заступник міського голови Тамара Іщенко наголосила, що мета інспектування – мотиваційна та має характер згуртування місцевих й виховання у них відповідальності, які задля громади та особистого комфорту мають об’єднати зусилля та на постійній основі підтримувати чистоту та порядок у населеному пункті.

«Під час таких виїздів ми мотивуємо місцеву владу та безпосередньо жителів діяти в спільних інтересах. Чисто, охайно та прибрано має бути не тільки вдома, а й на прилеглих територіях. Відповідальність за це – на кожному. Уже 22 квітня контрольні перевірки чекатимуть на всі старостинські округи Сумської міської тергромади. І, де порушення не будуть виправлені, як то кажуть каратимуть гривнею – представники управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» складатимуть протоколи та застосовуватимуть штрафні санкції», – підкреслила посадовець.

Зокрема, Тамара Іщенко звернула увагу на занедбаність приміщень комунальної власності, де раніше розташовувались перукарня і ветлікарня, та прилеглих до них територій, кладовища – там потрібно вирубати поросль та прибрати сміття.

Зона біля відділення АТ «Укрпошта», Сумського комбікормового заводу, медичної амбулаторії та перед кафе «Комільфо» за оцінкою заступника очільника Сум, на середньому рівні та потребує більшої впорядкованості: встановлення смітника, побілки дерев, прибирання сухостою, будівельного сміття, облаштування огорожі та викорчування пнів відповідно.

Натомість прикладом для наслідування Тамара Іщенко виділила Стецьківську загальноосвітню школу, в якій навчаються 328 учнів. Як поінформувала директор закладу освіти Тетяна ПАПУШЕНКО, персонал установи впорядкував територію зовні, клумби та Меморіал невідомому солдату.

До числа лідерів також увійшли Свято-Дмитріївський храм Сумської єпархії УПЦ та ДНЗ «Веселі зайчата» (ясла-садок), території яких чисті, а заходи з озеленення виконані.

Не менш охайними також були подвір’я сільської ради, сільської бібліотеки, аптеки, продовольчого магазину, відділення «Нової пошти» і житлових будинків.

Серед нагальних проблем, якими поцікавилась Тамара Іщенко, стецьківці назвали проблеми з вивозом сміття, вирізкою дерев та Інтернетом. Разом із тим, міську владу просили вирішити питання приміщення для Будинку культури або центру дозвілля, позаяк всі масові заходи проводять на шкільному майданчику або в спортивному залі школи.