Надрукувати
Перегляди: 648

Мобільні групи з контролю за дотриманням карантину, створені за розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА, протягом минулого тижня перевірили 747 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території Сум.

Мова йшла про кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, які перевозять пасажирів тощо.

Загалом у період із 23 квітня по 6 травня, як повідомив під час апаратної наради начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО, за грубе порушення протиепідемічних заходів, ігнорування маскового режиму було складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП та 75 – статті 44-3 КУпАП.

Для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно працювали 68 військовослужбовців військової частини 3051 Національної гвардії України в складі 19 мобільних груп (17 піших патрулів та два патрулі на автомобілі).

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування минулого тижня було обстежено більше десяти підприємств, розташованих на вул. С. Бандери, вул. Горького, вул. Героїв Крут, поінформував начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ. За порушення карантинних правил складено сім протоколів за статтею 42 КУпАП і два протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Крім того, сказав начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, з 26 квітня по 7 травня було проведено контрольну перевірку на дотримання перевізниками карантинних вимог на одному підприємстві. Перевірки щодо проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті проводились 27-28 квітня та 6 травня на восьми маршрутах, 91 автобусі.

Під час контролю встановлено, що дезінфекція салонів пасажирських авто проводиться згідно з графіками, а кожен водій забезпечений індивідуальними засобами захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони не менше ніж три рази на день.