Надрукувати
Перегляди: 830

За останню добу в Сумах виявлено 25 нових випадків COVID-19, – про це під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ повідомила начальник управління охорони здоров'я.

За словами Олени ЧУМАЧЕНКО, на сьогодні на лікуванні перебуває – 1833 сумчан, одужало за добу 131 особа, летальних випадків не зафіксовано.

«Завдяки тому, що ми збільшили кількість ліжок у міських лікарнях з прямою подачею кисню, на сьогодні нам вдається якісно надавати медичну допомогу пацієнтам. Однак у більшості пацієнтів хвороба протікає у тяжкій формі. Наразі 50% хворих на коронавірус потребують госпіталізації, у минулому році на цей час госпіталізації потребували до 20% хворих», – сказала Олена Чумаченко.

Вона зауважила, що про важкість захворювання свідчать показники летальності. За цей рік у січні був зафіксований 41 випадок, який завершився трагічно, у лютому – 19, у березні – 60, а у квітні – 106. Також ситуацію з тяжкістю перебігу хвороби показує кількість пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, у тому числі – підключені до штучної вентиляції легень.

«Я думаю, що вся громада сьогодні розуміє складну ситуацію. Незважаючи на те, що ми ввійшли у «жовту» зону епідемічної небезпеки і, відповідно, почали діяти послаблені карантинні заходи, нам необхідно продовжувати контролювати суб'єктами господарювання і всіма сумчанами дотримання протиепідемічних норм», – наголосив Олександр Лисенко.

Зауважимо, в Сумській області вакциновано 27851 осіб, з них майже 10 тисяч – сумчани.

Загалом, з початку ПЛР тестування на коронавірусну інфекцію в Сумах зареєстровано 33782 осіб із позитивним дослідженням. Серед них – 32431 дорослих та 1351 дитина.