003.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО під час робочої зустрічі з представниками ресторанного бізнесу в Сумах наголосила на їхній відповідальності за дотримання протиепідемічних заходів працівниками та відвідувачами закладів.

«Боротися з COVID-19 потрібно спільними зусиллями! Адже незалежно від того, ким ви працюєте та який маєте соціальний статус, наприклад, вчитель, підприємець чи посадова особа, повинні діяти у одному правовому полі, та чітко дотримуватись чинного законодавства щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. А це – базові Постанови Головного державного санітарного лікаря України та Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236. У першу чергу, така відповідальність на керівниках підприємств, установ та організацій!», – підкреслила посадовець.

Зокрема, Тамара Іщенко визначила пріоритети співпраці з суб’єктами господарювання, які сприятимуть запобіганню поширення коронавірусної інфекції серед населення Сумської громади. Разом із тим, вона поінформувала, що віднині такі зустрічі з представниками всіх галузей відбуватимуться на системній основі (наступного разу на діалог будуть запрошені керівники супермаркетів).

Своєю чергою підприємці-ресторатори запропонували долучити до складу мобільних груп і їхніх представників, задля більшого контролю карантинної ситуації в місті. Серед обговорених пропозицій також створення «дорожньої карти» перевірки правил карантину (на заводах, заправках, у супермаркетах тощо), визначення ризикових точок поширення коронавірусу та відповідальних за контроль за дотриманням карантину в місцях великого скупчення людей, посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Принагідно, начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО закликала присутніх бути свідомими під час перебування на вулиці, неухильно дотримуватись усіх протиепідемічних вимог, аби не додавати роботи сумським медикам.

У разі виявлення порушень карантину, правоохоронці також просять сумчан свідомо виконувати свій громадянський обов’язок та терміново повідомляти про такі випадки на лінію «102».

Аналіз останніх показників, свої пропозиції та напрацьовані шляхи і методи співпраці з підприємцями на зустрічі того дня також донесли учасникам засідання начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, начальник правового управління Олег ЧАЙЧЕНКО і начальник Сумського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр СКВАРЧА.