001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із народним депутатом України Ігорем ВАСИЛЬЄВИМ проінспектували перший етап ремонтних робіт на автошляху «Суми – Старе село».

Ремонт дороги почався зовсім недавно, але вже планується завершення робіт та укладання верхнього шару асфальтного покриття.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що ця дорога має велике значення для сумчан: «Дана транспортна артерія, яка об’єднує Старе село, Нижню Сироватку, Верхню Сироватку та великі дачні масиви сумчан, які мають тут свою городину, невеличкі будинки, тому тут проводять усе літо. Багато людей рухається цією дорогою, тому було багато звернень, в тому числі й до Сумської міської ради і до мене особисто. Ми зверталися до обласної адміністрації, до районної адміністрації, до народних депутатів – і от сьогодні ми тут з Ігорем Васильєвим, який своїми запитами та пропозиціями ще в минулому році розпочав цю роботу».

Очільник міста повідомив, що міська влада постійно звертається з ініціативами, які актуальні та необхідні жителям громади. Ремонт на цій ділянці допоможе мешканцям Старого села, які працюють у Сумах, швидше та безпечніше доїжджати додому. Також це позитивно вплине на доступність Сумської міської громади – адже якісні дороги повинні бути і ті, які в місті, і ті, які ведуть до обласного центру.

Народний депутат України Ігор Васильєв сказав, що підготовка до проведення дорожніх робіт почалася ще торік: «Ми розробили проєкт, провели тендерні процедури. І вже сьогодні з обласною державною адміністрацією розпочали роботу. Скажу більше – сезон ремонтних робіт тільки стартував, а ця дорога уже майже готова. Якщо погодні умови дозволять, то за тиждень її відкриють. Буде два шари якісного асфальту».

Також він повідомив, що на цю ділянку дороги «Суми – Старе село» довжиною 5,1 км було виділено 35,6 млн грн. Роботи виконує місцева підрядна організація ТОВ «Роад Констракшн».

Окрім того, працівниками незалежної вимірювальної лабораторії ТОВ «Кластер Інжиніринг» було взято зразки-керни частково влаштованого покриття. Як зазначив представник лабораторії Володимир МОСТОВИЙ, на даному етапі товщина асфальту відповідає запроєктованій. Проєктна товщина нижнього шару – 10 см, а верхнього – 5 см. Надалі відібрані зразки будуть випробовувати на фізико-механічні властивості – визначатимуть коефіцієнт ущільнення дорожнього шару.