004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав військовозобов'язаних та резервістів 150-го батальйону територіальної оборони Сум зі стартом двотижневих навчальних зборів, які розпочались 12 травня.

«Сьогодні ми вітаємо наших резервістів разом зі святими отцями. І я для себе відмітив, що більшість із вас не є професійними військовими – ви маєте «мирну» професію. Дякую усім хлопцям і дівчатам, які прийняли для себе рішення присвятити ці два тижні підвищенню своєї бойової майстерності. Бажаю, у першу чергу, щоб ви вдало попрацювали ці два тижні: хто не мав відповідних навичок – здобув їх, хто мав – підвищив свої вміння. Ми підвищуємо свою бойову майстерність не для того, щоб її застосовувати в житті, а щоб це було стримуючим фактором, щоб ворог розумів, що у нас є армія, яка буде захищати рідну землю. Особлива вдячність учасникам АТО/ООС, які сьогодні також знаходяться тут, в строю. Ми і надалі спільно будемо боронити нашу державу. Адже, повторююся, немає міцного фронту без міцного тилу», – звернувся до учасників зборів очільник Сумської громади.

Далі військовозобов'язаних та резервістів благословив правлячий архієрей єпархіального управління Сумської єпархії ПЦУ архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій.

Під час зборів підрозділи територіальної оборони діятимуть спільно з Державною прикордонною службою, Національною гвардією, Національною поліцією, Службою безпеки України, Державною службою з надзвичайних ситуацій та іншими структурами під керівництвом військового комісара Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та під загальним керівництвом головнокомандувача Збройних Сил України.

Зауважимо, навчання проводять з метою формування та підготовки підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням, виконання завдань територіальної оборони щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з диверсійно-розвідувальними групами у прикордонному регіоні України.

Окрім того, двотижневий вишкіл сприятиме нарощуванню спроможностей підрозділів територіальної оборони до виконання поставлених завдань. Одні з основних – удосконалення рівня вмінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання завдань на реальних об’єктах, охорона та захист адміністративного кордону з Російською Федерацією та прикриття десантно-доступних ділянок, виконання завдань з контролю населених пунктів та охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів інфраструктури, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань з комендантської години, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами й іншими збройними формуваннями агресора та антидержавними незаконно створеними збройними формуваннями.