007.jpg

У Центрі учасників бойових дій міністр у справах ветеранів Юлія ЛАПУТІНА разом із міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ зустрілася з сім’ями загиблих воїнів АТО/ООС.

Як повідомила міністр, метою візиту стало вшанування пам’яті загиблих захисників України, зустріч із членами їхніх сімей, спілкування з ветеранами АТО/ООС. Також говорили про те, яким чином реалізується політика підтримки ветеранів у Сумах.

«Нам хотілося вивчити найкращі практики, які у вас є, щоб масштабувати їх на всю Україну. Наразі можу сказати, що цей Центр учасників бойових дій є, на мій погляд, одним із найкращих. Це підтверджується навіть тим, що навіть сьогодні тут присутні представники Полтавської області, які вивчають цю практику – це говорить про те, що дійсно є позитив. Мені сподобалося, що є поєднання надання послуг медичних, зокрема фізичної реабілітації, із послугами адміністративними та соціальними. Адже тут є представництво ЦНАПу – і ветеран може отримати послуги, які йому потрібні. Це дуже позитивно», – відзначила Юлія Лапутіна.

Голова Сумської громади сказав, що підтримка Міністерства дуже важлива: «У нас є соціальні програми, ми намагаємося спільно працювати. І підтримка сьогодні потрібна, як ніколи. Бо ми розуміємо, що війна ще не закінчилася, ще немає перемоги. Але є пам’ять. І ми не повинні ніколи забувати ветеранів та членів сімей загиблих хлопців і дівчат».

Олександр Лисенко додав, що багато ініціатив органів місцевого самоврядування співпадають із баченням Міністерства у справах ветеранів у розвитку цієї галузі: «З пані міністром ми розмовляли – і я бачу, що ті постанови, які знаходяться на розгляді в Кабінеті Міністрів України поєднуються з нашою ініціативою. Бо ми щодня спілкуємося з учасниками АТО, знаємо їхні проблеми – і вони в першу чергу, коли виникають проблеми, приходять до нас. Це і проблеми транспорту, і отримання житла, отримання медичних безкоштовних послуг, пільг. Я думаю, що ми сьогодні плідно поспілкувалися, а всі наші ідеї та пропозиції будуть почуті та реалізовані в життя».

Очільниця Міністерства ознайомилася з матеріально-технічною базою Центру учасників бойових дій, поспілкувалася з директором установи Олександром МОРДВАНЮКОМ та колективом установи і нагородила їх відзнаками.

Також, медалями «За жертовність і любов до України» членів сімей загиблих нагородили представники Православної церкви України.

Підводячи підсумки зустрічі з міністеркою, міський голова Олександр Лисенко зауважив, що бачить порозуміння, яке допоможе і в подальшому впроваджувати ефективну політику у сфері підтримки ветеранів АТО/ООС та дбати про членів загиблих за Україну воїнів.