0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував провідним сумським науковцям та всім, хто дотичний до цієї справи, за високі досягнення у світовій скарбниці знань і суттєвий внесок у розвиток потенціалу країни.

Так, під час урочистостей у МЦ «Романтика», очільник Сум пригадав як у 2015 році, на початку своєї кар’єри як посадовця, він спільно з керівництвом сумських вишів обговорював подальший розвиток міста та введення новітніх технологій. Тоді, керманич міста отримав низку цінних порад, зокрема, використання грантової системи, завдяки чому до обласного центру надходять закордонні інвестиції.

«Перспективні, вимогливі, креативні, надзвичайно працьовиті та шановані в усьому світі – це саме про наших вчених, освітян та студентів, які прогресивними ідеями, винаходами та розробками розвивають наукову та промислову галузь на державному рівні, водночас сприяючи економічному зростанню нашого міста і країни. Нехай вашому професійному та життєвому шляху завжди допомагає завзятість, наснага, і жага до вдосконалення», – підкреслив керівник громади.

Потому Олександр Лисенко вручив Подяку міського голови науково-педагогічному колективу СумДУ за вагомий внесок у розвиток науково-технічного потенціалу, багаторічну тісну співпрацю з Сумською міською територіальною громадою та з нагоди Дня науки, побажавши успіху та нових звершень.

До привітань цього дня також долучились голова обласної державної адміністрації Василь ХОМА та голова обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО. Спільно із міським головою вони ознайомились з тематичними локаціями, облаштованими на базі молодіжного центру. Мова йшла про наукові лабораторії, презентовані СНАУ, СумДУ, СумДПУ ім. А. С. Макаренка, ГНПУ ім. О. Довженка, МАН України та Сумською філією ХНУВС. Серед таких: наукова лабораторія просто неба, лабораторія наукових розваг «Весела наука», лабораторія віртуальної та доповненої реальності тощо.

Потому на присутніх чекала презентація наукових проєктів молодих вчених «Сумщина інноваційна 2021», присвяченого 25-й річниці Конституції України та 30-й річниці Незалежності України й челендж винаходів та інновацій «Парк наукових ідей».