0010.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення про черговий призов громадян на строкову військову службу у травні-червні 2016 року.

У рішенні йдеться про забезпечення організації та проведення призову на строкову військову службу У Збройні Сили України у травні-червні громадян чоловічої статі, яким до дня відправки у військові частини виповнилось 20 років і які не мають права на відстрочку від призову.
Призовна та медична комісія розпочнуть свою роботу 5 травня й працюватимуть по 30 червня.

На керівників житлово-експлуатаційних організацій, інших організацій або підприємств, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власників будинків, голову Піщанської сільської ради, покладається завдання забезпечити своєчасне надання необхідних відомостей про призовників, а також оповіщення їх про виклик до Сумського об’єднаного міського військового комісаріату.

Керівники підприємств, організацій, установ і навчальних закладів міста мають виділити технічних працівників для роботи у міському військкоматі на період із 5 травня по 30 липня, надати автотранспорт для забезпечення призовної дільниці, на період призову не направляти призовників у відрядження, відкликати їх з відряджень і забезпечити своєчасне прибуття до призовної дільниці.

Очільниці відділу охорони здоров’я доручено відрядити медичних працівників для проведення медичного огляду громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, забезпечити амбулаторне та стаціонарне обстеження призовників, здачу ними аналізів, проходження різного роду досліджень, проводити позачергове додаткове обстеження стану здоров’я призовників у всіх стаціонарах і поліклініках міста.

Міському відділу поліції необхідно організувати розшук, затримання і доставку до Сумського об’єднаного міського військового комісаріату осіб, які ухиляються від призову.

Завдання управління освіти і науки – забезпечити прибуття психологів навчальних закладів міста для роботи позаштатної групи професійно-психологічного відбору.

Нагадаємо, черговий призов на строкову військову службу триватиме з 5 травня по 30 червня. Призиватимуть придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Загальна чисельність призовників, за інформацією Міністерства оборони, наразі уточнюється і залежатиме від запитів державних силових структур.
Термін строкової служби становить півтора року для тих, хто не має повної вищої освіти, та один рік для тих, хто її має. Строковики проходитимуть службу винятково поза межами району проведення антитерористичної операції.