005.jpg

У МЦ «Романтика» відбулась презентація буклета, присвяченого дворазовому Олімпійському чемпіону зі спортивної ходьби, неперевершеному легкоатлету, Почесному громадянину міста Суми, члену Залу слави ІААФ, заслуженому майстру спорту Володимиру ГОЛУБНИЧОМУ.

Презентацію видання приурочили до 85-річчя легендарного сумчанина, яке він святкує сьогодні. Оскільки через проблеми зі здоров’ям Володимир Голубничий не зміг бути присутнім на заході, вітали його з цими двома важливими подіями заочно.

«Нам пощастило мати такого земляка, який своїми спортивними досягненнями прославив Суми на весь світ. Володимир Голубничий – приклад не лише для спортсменів, це людина великої життєвої мудрості, щира, позитивна. На нього слід рівнятися всім нам, а надто молодим спортсменам. Щоразу, коли ми спілкуємося, я наповнююсь шаленим зарядом енергії і позитиву, бо Володимир Степанович завжди дає корисні поради і має добре почуття гумору. У буклеті зібрані фотографії спортивних досягнень нашого «олімпійця», і я переконаний, що це видання для багатьох спортсменів стане дороговказом», – сказав під час презентації буклета міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

На урочистому заході були присутні заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, біатлоністка, заслужений майстер спорту України, срібна призерка Зимових Олімпійських ігор 1998 року, голова Сумського обласного відділення НОК України Олена ПЕТРОВА.

Остання від імені Президента Національного олімпійського комітету України Сергія БУБКИ зачитала вітання на адресу ювіляра та передала йому почесну нагороду «Орден НОК України».

Ініціатива створення друкованого видання належить спортивній спільноті міста. Як зауважила заступник міського голови Віра Мотречко, буклет послугує стимулом для молодого покоління спортсменів, адже Володимир Голубничий – авторитет для кожного, хто пов'язує своє життя із спортом.

Долучився до вітань видатному спортсмену і його багаторічний товариш, співавтор буклета Володимир ЯКОВЛЕВ, який поділився з присутніми спогадами про досягнення Володимира Голубничого та розповів про вагомі моменти його життя.

Також, з особистим святом привітав ювіляра і голова гільдії кінорежисерів України Олександр ОБОД.

Окрім слів найщиріших вітань легендарному сумчанину Володимиру Голубничому, присутні на заході переглянули фільм, відзнятий п'ять років тому з нагоди його 80-річчя.