006.jpg

Заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО взяла участь в урочистостях з нагоди чергового випуску в Державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

Цьогорічний випуск для закладу 12-й. Стіни ліцею залишають 105 учнів, один із яких завершив навчання з золотою медаллю, троє – зі срібною. Більше половини випускників-ліцеїстів, 58 чоловік, вирішили продовжити навчання в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького. Вітаючи юнаків зі знаменним днем в їхньому житті, Тамара Іщенко побажала їм щасливої життєвої долі, миру, здійснення планів і мрій.

«Від імені Сумського міського голови, міської ради, виконавчого комітету, себе особисто вітаю всіх нас з важливою, особливою, надзвичайною подією в місті Суми – випуском Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені Івана Герасимовича Харитоненка. Плинув час, змінювалися історичні події, але місія закладу залишалася незмінною: виховати захисника вітчизни, людину честі та обов’язку. Ваш заклад має своє обличчя, свій імідж, у формуванні якого брали участь і ви своїми успіхами у навчанні та спорті. Дорогі випускники, життя – це безмежний шанс із нескінченними можливостями. Скористайтеся ними. Залишайтеся завжди відкритими для нового та незвіданого. Бажаю здійснення заповітних мрій і бажань, досягнення поставленої мети. Також мирного неба над головою, миру в душі та серці, щастя великого людського», – побажала випускникам-ліцеїстам посадовець.

Випускники попрощалися з прапором закладу та передали його молодшим ліцеїстам, станцювали прощальний вальс і пройшли урочистим маршем.

З часу створення Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка зі стін закладу вийшло понад 1500 випускників, 80% з яких обрали професію захисника України. Кожен третій ліцеїст був у лавах оборонців незалежності держави на сході.