Надрукувати
Перегляди: 1031

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбувся «круглий стіл» із питань взаємодії органів місцевого самоврядування з Сумським районним управлінням ГУНП в Сумській області та Патрульною поліцією Сумської області.

Головним завданням робочої наради Віра Мотречко назвала напрацювання механізму дій щодо реалізації міської комплексної програми «Правопорядок» в поточному році та такої ж на 2022–2024 роки, з врахуванням пропозицій структурних підрозділів міськради, поліцейських та безпосередньо мешканців сумської громади.

«Міська влада разом з поліцією акумулює всі зусилля задля забезпечення правопорядку в громаді та охорони прав її жителів. Зокрема, налагоджена тісна співпраця з дільничними офіцерами на закріплених територіях щодо роботи з громадою, з квартальними та головами ОСББ, із соціальними службами міста тощо. А вже наступним рівнем такої предметної співпраці буде підписання відповідного Меморандуму. Адже люди мають бути впевнені в своїй безпеці та знати, куди можуть звернутися у разі потреби медичної, соціальної, психологічної допомоги або ж допомоги з боку правоохоронців», – підкреслила посадовець.

У рамках затвердженої програми «Правопорядок» виконавчі органи міської ради сприяють діяльності правоохоронних органів на системній основі. Так, протягом 2020 року на зміцнення матеріальної бази та технічного устаткування 13 пунктів охорони громадського порядку Сумського ВП ГУНП в Сумській області з бюджету Сумської міської територіальної громади було виділено кошти в сумі 461 тис. грн на теплопостачання, електроенергію, водопостачання, водовідведення, телефонний зв’язок, в тому числі 243 тис. грн на проведення поточного ремонту окремих поліцейських станцій, розповів начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО.

Також була передана субвенція в сумі 233 тис. грн для Сумського ВП ГУНП в Сумській області на проведення поточного ремонту службового автотранспорту, закупівлю пально-мастильних матеріалів.

Заступник начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО вийшла з ініціативою створення на Інформаційному порталі Сумської міської ради розділу, де буде оприлюднена інформація із зазначенням контактів поліцейських станцій, територій обслуговування по вулицях і прізвищ дільничних офіцерів. За її словами, це сприятиме більш ефективному та оперативному вирішенню багатьох питань, з якими раніше звертались до патрульних, а заразом і налагодить взаємодію правоохоронців з сумчанами. Ще однією пропозицією посадовця, але в частині освітнього процесу, стала присутність поліцейських на батьківських зборах, мовляв, таким чином буде випереджена низка конфліктних питань.

Разом із тим, директор КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО запропонувала створити мобільну групу швидкого реагування для людей похилого віку, осіб з інвалідністю та психічнохворих, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують кризового втручання. Входити до такої бригади мають лікар, психолог, соціальний працівник та представник поліції. Наступним проханням стало створення реєстру осіб, які найчастіше звертаються за допомогою до відповідних організацій, наприклад, у випадках насильства в сім’ї, з метою черговості відвідування таких людей не тільки соціальними працівниками, а й самими поліціянтами.

Свої пропозиції, зауваження та проєкти також озвучили керівництво Управління патрульної поліції в Сумській області, департаменту інфраструктури міста та управління «Служба у справах дітей».

Загалом з початку року, доповів заступник начальника сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції сумського РУП ГУНП в Сумській області Андрій СИНЕЛЬНИК, в журнал єдиного обліку внесли 7296 звернень громадян, а 170 злочинів, що становить 40% від загальної кількості, вже розкриті та направлені до суду.