001.jpg

У Молодіжному центрі «Романтика» пройшов тренінг щодо протидії гендерному насильству.

Участь у ньому взяли учні 10 класу гімназії № 1. Це вже третій подібний тренінг, який провели фахівці «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Владлена КОНЦЕВИЧ та Анна КРАМАР.

Тренінг був спрямований на інформування учасників про проблему сексуального та гендерно зумовленого насильства (СГЗН) та його профілактику у молодіжному середовищі.

Завдання тренінгу – допомогти молодим дівчатам та хлопцям розвинути розуміння щодо різних видів гендерно зумовленого насильства (ГЗН), і того, як воно проявляється в різних культурних та соціальних контекстах; сформувати уміння розпізнавати СГЗН, визнавати його вплив, дослідити аспект згоди як основи безпечних та позитивних сексуальних стосунків. А також з’ясувати, яких заходів молоді дівчата та хлопці можуть вживати, щоб захистити себе та інших від сексуального та гендерно зумовленого насильства.

Захід відбувся за підтримки Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках проекту «Удосконалення інформаційно-консультаційних послуг для молоді з питань сексуального та гендерно зумовленого насильства».