Надрукувати
Перегляди: 954

Управління охорони здоров’я повідомляє сумчанам актуальну інформацію щодо щеплення від COVID-19.

Вакцина Coronavac – це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу.

Її головний компонент – нежиттєздатні вірусні частинки. Вони не можуть спричиняти хворобу, але викликають імунну реакцію. Це стара, випробувана технологія. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу.

За наявними дослідженнями станом на 25 березня поточного року ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.

Вакцину Sinovac Biotech водять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.

Перевозити та зберігати вакцину можна за температури 2–8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування відбувається у холодильних машинах у спеціальних контейнерах.

1 червня поточного року вакцина Sinovac (CoronaVac) була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Вакцину CoronaVac/SinoVac зараз використовують у пунктах щеплень для імунізації громадян, які старші 65 років, у тому числі тих, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях. Мобільні бригади щеплюють цією вакциною військовослужбовців Збройних сил України, працівників патрульної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби, військовослужбовців Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, працівників органів прокуратури, працівників паливно-енергетичного комплексу, учасників XXIV зимових Олімпійських та XIII зимових Паралімпійських ігр, працівників санаторно-курортних закладів, а також маломобільних громадян та тих, хто за ними доглядає.

Із 29-30 травня вакциною CoronaVac щеплюють людей, які зареєструвались у мобільному додатку «Дія» та через контакт-центр МОЗ, у Центрах масової вакцинації та пунктах щеплень.