0012.jpg

Обговорення ескізного проєкту сумської «Казки» за участі міського голови Олександра ЛИСЕНКА, депутатів міської ради, представників структурних підрозділів, архітекторів та громадськості відбулося в Сумах.

Замовником ескізного проєкту був департамент інфраструктури міста, а виконавцем – ТОВ «Сумський інститут архітектурного планування».

Усі охочі мали змогу надавати свої пропозиції та зауваження щодо розробки до управління архітектури та містобудування.

Як зазначив член авторського колективу архітектор Борис БУРЯЧКОВ, дитячий парк розташований у самісінькому центрі міста й має чудову транспортну та пішохідну доступність. Під час розробки ескізного проєкту керувалися багатьма показниками, щоб зробити «Казку» сучасною та функціональною: «Ми хотіли наповнити існуючу територію дитячого парку з атракціонами новим звучанням із сучасними формами, освітленням, матеріалами та фактурами. Даним проєктом виконано функціональне зонування всієї території дитячого парку – зони вхідних груп, розважальна зона, спортивно-розважальна зона, територія дитячих майданчиків, зони тихого відпочинку, території водойм, зелені насадження загального користування. Але ми зробили і нові зони, збільшили освітлюваність парку, запланували насичені ландшафтні території зі збереженням існуючих доріжок».

Також учасники зібрання мали змогу ознайомитися з відеопрезентацією проєкту. Її можна переглянути за цим посиланням.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що завжди будуть різні думки до реалізації будь-якого проєкту, головне в такі моменти зуміти знайти спільне та компромісне рішення та тримати під контролем реалізацію ідеї реконструкції важливого інфраструктурного об’єкту: «Я буду контролювати цей процес і разом з вами продовжувати розвивати і втілювати в життя проєкт, який має бути «об’єднавчим» – з потребою і баченням кожного сумчанина. Ми з вами не дамо зробити там щось не те, щось неправильне. Ця робота достойна, ми її презентували минулого року і казали про обговорення. І я думаю, що цей проєкт треба доопрацювати з урахуванням думки всіх фахівців. Усі пропозиції будемо враховувати і працювати з ними далі».

Роботи у рамках реконструкції «Казки» буде продовжуватися. Тому було прийнято рішення доопрацювати проєкт та знову зібратися для його обговорення.