0010.jpg

Понад сотня вихованців сумських ДЮСШ долучились до Всеукраїнського флеш-мобу «Олімпійська зарядка» з нагоди Міжнародного Олімпійського Дня.

Ексклюзивну зарядку спеціально для Національного олімпійського комітету України (НОК України) з метою популяризації спорту серед громадян розробили зірки спорту й шоу-бізнесу, серед яких призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анна РІЗАТДІНОВА, фронтмен гурту «Антитіла», молодіжний посол UNICEF в Україні Тарас ТОПОЛЯ та українська телеведуча Марічка ПАДАЛКО. Гаслом цьогорічного свята спорту в Україні обрали слова: «Заряджайся спортом».

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО зазначила, сподівається, що своїм прикладом велика сумська спортивна родина надихне ще більше містян займатися фізичною культурою та спортом.

«У сумських ДЮСШ займаються не просто початківці, а достойна заміна – майбутні члени Національних збірних України, які представлятимуть країну на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Щиро бажаю, аби їхні мрії посісти призові місця та стати кращими людьми нашого міста – збувалися! Тим, хто вже в липні захищатиме честь Сумської області на літніх Олімпійських іграх в Токіо, зичу, звісно, успіхів та перемоги! Сумщина з вами, наші двоє легкоатлетів та стрілець з лука!» – підкреслила посадовець.

Принагідно Віра Мотречко також повідомила, що вже розроблено проєкт нового міського багатофункціонального спортивного комплексу, зокрема, для занять футболом та хокеєм, який найближчим часом презентують у Міністерстві молоді та спорту України.

Після виконання Державного гімну України, українська біатлоністка, Заслужений майстер спорту України, срібна призерка Зимових Олімпійських ігор (1998 р.) Олена ПЕТРОВА оголосила чи не наймасовішу руханку в обласному центрі відкритою.

Презентували «Олімпійську зарядку» на стадіоні МСК «Сумчанка» кандидатки в майстри спорту зі спортивної акробатики, переможниці обласних та всеукраїнських змагань Софія ПОЛОВИНКА та Софія КРИВЦОВА, багаторазовий призер та переможець Всеукраїнських змагань зі спортивних бальних танців Нікіта МАКСИМЕНКО, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіонка Європи та світу з пауерліфтингу, рекордсменка Анна РИКУН та майстер спорту України міжнародного класу з тхеквондо, Заслужений майстер спорту України з військово-спортивного багатоборства, Заслужений тренер України Олександр ХОМЕНКО.

Потому на гостей заходу чекали показові виступи та майстер-класи з хокею на траві, Формули-1, тхеквондо, художньої гімнастики, дартсу та вільної боротьби.