002.jpg

Міська комісія з питань організації оздоровлення, відпочинку й зайнятості дітей Сумської міської територіальної громади в літній період почала перевірку готовності позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, розташованих на території громади, до проведення оздоровчої кампанії.

До складу комісії ввійшли представники міської влади (департаменту соціального захисту населення, управління освіти і науки, управління з питань праці, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи департаменту комунікацій та інформаційної політики, відділу у справах молоді та спорту, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управління охорони здоров’я), Сумського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, міського відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, державної установи «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», КП «Шляхрембуд», СумДУ, ПАТ «Сумихімпром», АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш», Сумської обласної ради професійних спілок, громадськості.

Першим комісія під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО перевірила дитячий оздоровчий заклад «Універ». Перед початком обстеження посадовиця закликала членів комісії уважно поставитися до перевірки, адже йдеться про здоров’я та життя дітей, а у випадку виявлення недоліків – надати допомогу в їх усуненні, аби відпочинково-оздоровча кампанія після річної перерви поновилася та пройшла успішно.

Члени комісії ретельно вивчили наявність необхідних документів, оглянули корпуси та територію закладу, харчоблок та їдальню. Особливу увагу звернули на дотримання санітарних і протипожежних норм.

Під час перевірки було зафіксовано деякі недопрацювання, серед яких непофарбовані та облущені спортивні снаряди, непокошена трава, відсутність на частині вікон антимоскітних сіток. Всі ці недоліки керівництво «Універу» має усунути у визначені строки, після чого комісія завітає до закладу з повторною перевіркою.

Директор дитячого оздоровчого закладу «Універ» Анна КРИВИЧ розповіла, що перших відпочивальників він прийме вже 1 липня. Загалом заплановано провести три зміни. Перша та третя триватимуть 21 день, друга – 14 днів. На кожну табір зможе прийняти до 210 дітей. Путівки коштують від 6,5 тис. грн (14 днів) до 8 тис грн (21 день) і вони вже розкуплені.