005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав дитячий будинок сімейного типу Сергія та Алли КОНЄВИХ, в родині яких виховується вісім дітей, та передав подарунки від громади.

«Саме завдяки існуванню дитячих будинків сімейного типу діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають можливість виховуватись у повноцінній родині, отримувати такі необхідні для них батьківські любов і підтримку, а це дуже важливо для їх подальшої адаптації в суспільстві, – зазначив міський голова. – Я радий, що ці дітки отримали справжню родину. Завдання їхніх нових батьків – бути для дітей підтримкою і дарувати свою увагу і тепло, наше завдання – створювати для таких родин необхідні комфортні умови проживання».

Зауважимо, у грудні минулого року для родини придбали будинок, його вартість становить 3 млн 336 тис. грн, із них 2 млн 652 тис. грн – кошти субвенції з Державного бюджету, і майже 700 тис. грн – кошти бюджету Сумської міської тергромади.

У будинку облаштована вітальня, дитячі кімнати, спальні, кухні, ванні кімнати. Зокрема, для кожної дитини передбачене окреме ліжко, письмовий стіл, шафи для одягу. В минулому році коштом громади було придбано мікрохвильову піч, пилосос, електром’ясорубку, праску та мультиварку.

Сьогодні міський голова передав родині холодильник та пральну машину. Окрім того, для кращого облаштування помешкання та зручності його маленьких жителів було замовлено меблі на суму 50 тис. грн.

Спілкуючись з мамою-вихователем, Олександр Лисенко подякував їй і Сергію Володимировичу за самовіддану батьківську працю, за те, що вони з чоловіком не розділяють дітей, а виховують як своїй рідних, – це надзвичайно важлива й добра справа.

Обговорив очільник громади із Аллаю Конєвою і питання для утеплення будинку. На розробку відповідної проєктно-кошторисної документації вже запланували кошти в сумі 30 тис. грн.

Як зауважила начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА, ДБСТ Сергія та Алли Конєвих створено у грудні минулого року на базі прийомної сім’ї, яка функціонувала з червня 2014 року. Тоді у ній виховувалось троє дітей: одна рідна та двоє, позбавлених батьківського піклування. Найближчим часом ДБСТ прийме на виховання ще двох дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Усього в Сумах функціонує п'ять дитячих будинків сімейного типу та дев'ять прийомних сімей, в яких виховується 44 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.