Надрукувати
Перегляди: 1430

Міська комісія з питань організації оздоровлення, відпочинку й зайнятості дітей Сумської міської територіальної громади в літній період на чолі з заступником міського голови Вірою МОТРЕЧКО проінспектували готовність вже другого оздоровчого закладу.

Цього разу під перевірку потрапив табір «Сонячний» АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», розташований у пров. Хвойний, що на Баранівці.

«Для нас, як для контролюючих органів, надзвичайно важливі питання безпеки і здоров’я дітлахів, які перебуватимуть в таборах. Мова про санітарно-гігієнічні умови, протипожежну безпеку, якісне харчування, та безпосередньо дозвілля, що мають відповідати правилам. Тому звертаємо увагу на кожну дрібницю, і, якщо буде виявлено недолік, – вимагатимемо негайного його усунення та проведемо повторну перевірку!» – наголосила посадовець.

Як повідомив директор оздоровчого закладу Олексій МАРТИШКО, табір розрахований на 120 дітей, які мешкатимуть у чотирьох корпусах, у кожному з яких, в окремих кімнатах, проживатимуть безпосередньо й вожаті, аби слідкувати за порядком та станом відпочивальників.

Кожна кімната, де перебуватимуть самі діти, облаштована ліжками, шафками та кондиціонерами, в коридорі наявні велика шафа та лавки, в душових та туалетних кімнатах подається холодна та гаряча вода (підігрів здійснюється за рахунок бойлерів на 3 м3).

На території табору також є ігрова зона для найменших (різного роду гойдалки та гірки), та для дітей більш старшого віку (баскетбольне і волейбольне поля, тенісні столи, гойдалки, каруселі), що дозволяє максимально відпочивати на свіжому повітрі. Збереглися також скульптури, настінні мозаїки та актова зала.

Готуватимуть їжу та годуватимуть дітлахів у кафе «Сонцеграй». На вході до їдальні є дезінфектори, в харчоблоці – кімната для приготування, холодильна кімната, м’ясний цех, комплекти постійного та змінного посуду.

Для персоналу є окремі будиночки та санвузли.

Медична частина забезпечена необхідними ліками та обладнанням. Послуги надаватимуть працівники КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

Пожежна безпека відповідає вимогам – акт прийняття підписав Сумський міський відділ управління ДСНС України в Сумській області.

Серед доручень, які необхідно обов’язково і беззаперечно виконати, заступник міського голови Віра Мотречко назвала забезпечення наявності наматрасників, закупівлю гумових килимків до душових кімнат, та, за можливості, укладання договорів на поставку продуктів саме з місцевими виробниками, аби термін транспортування харчів був якомога меншим, зважаючи на спекотні умови.

Недоліки в «Сонячному» слід усунути до визначеного терміну.