002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ проінспектували хід виконання робіт із благоустрою прибудинкових територій.

Наразі ведеться ремонт території біля буд. № 24 по вул. Римського-Корсакова. Як повідомив очільник міста, такі ж роботи будуть проводитися і в сусідньому дворі за адресою: вул. Римського-Корсакова, 26.

«Ми вже не перший рік працюємо на Хіммістечку, тому можу сказати, що понад 50 % прибудинкових територій зроблено. Окрім цих дворів зараз роботи ведуться по вул. Ковпака, № 41, № 43 та № 75, вул. Іллінська, № 10 і будемо переходити на вул. Іллінську, № 12, ремонтується також двір по вул. Праці, № 30. Загалом цьогоріч плануємо завершити ремонти прибудинкових територій на 50 об’єктах – вони були враховані при плануванні бюджету. Це за пропозиціями міського голови, депутатів та за ініціативою мешканців. Ми завжди враховуємо думку містян щодо черговості, бо є такі ситуації, коли для людей важливіше відремонтувати дах, а вже потім двір. Уже завершили роботи на 20 об’єктах. При збільшенні фінансування – зможемо зробити більше прибудинкових територій, але то вже будуть вирішувати депутати на сесії», – зазначив очільник Сумської громади.

Олександр Лисенко зазначив, що до проєкту по благоустрою входить вимощення навколо будинку (що дозволяє зберегти у належному стані цоколь та підвальні приміщення), також робляться підходи до під’їздів, дорога, встановлюються лавки та урни.

Керівник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ зауважив, що три роки поспіль перелік об’єктів затверджується рішенням депутатів міської ради: «Цьогоріч ми зробили нововведення – ті об’єкти, що у 2020 році ми спроєктували, – всі увійшли до переліку тих, що ремонтуються у 2021. Вони склади 70 %. Решта – це пропозиції депутатського корпусу. Та проєктно-кошторисна документація, яка буде виготовлена у поточному році, – стане «кістяком» виконання робіт у 2022 році. За виділення коштів і перелік об’єктів голосуватиме депутатський корпус».

Очільник громади повідомив, що наразі дав доручення розробити окрему підпрограму у комплексній цільовій програмі реформування і розвитку житлово-комунального господарства Сумської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, де буде запропоновано робити ремонти прибудинкових територій не окремо в дворах по місту, а повністю в усьому мікрорайоні чи на певній вулиці. Планується завершити виконання цієї підпрограми протягом трьох-чотирьох років, а далі рухатися в рамках енергоефективних проєктів.