004.jpg

На це запитання шукали відповіді сумчани разом із телеканалом Zik.

Міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО дав інтерв’ю телеканалу Zik і розповів про те, чим нині живе обласний центр. Говорили про інфраструктуру, економіку, освіту та дозвілля.

На запитання «Чим місто Суми відрізняється від інших обласних центрів України?» Олександр Лисенко без вагань відповів: «Так склалося, що Сумська область та місто Суми зокрема, межують із РФ, яка сьогодні розпочала військові дії проти нашої держави. Тому наше місто – це форпост, який має бути добре захищений. Безпека для нас на першому місці».

Не оминули і проблемних питань. Серед наболілого – стан доріг та сфера житлово-комунального господарства, на що з міського бюджету витрачаються чималі кошти. На сьогодні активно ремонтуються покрівлі багатоповерхівок, ліфти та дороги.

Поцікавилися столичні журналісти і середньою заробітною платою сумчанина. Така сьогодні становить близько 3900 грн.

Серед найбільших здобутків – придбання в минулому році 12 нових тролейбусів. Це ще один крок на зустріч громаді міста та подолання засилля маршрутних таксі.


Що стосується чистоти у Сумах, то тут багато чого залежить від самих містян, які часто-густо просто нехтують правилами благоустрою і викидають сміття, де їм заманеться. Комунальні підприємства та служби міста виконують свої обов’язки, але існує проблема з безгосподарними зупинками. Тому, аби вирішити цю проблему, за дорученням міського голови, наразі в стані розробки детальна схема прибирання міста, яка чітко закріпить за підприємцями та сумчанами територію, яка має підтримуватися у чистоті. Цьогоріч збираються і прикрасити місто – висадивши на клумби 3000 кущів троянд.

Також Олександр Лисенко згадав про молодь Сум, яка активно бере участь у житті обласного центру, долучається до всіх можливих заходів та підвищує авторитет міста на міжнародній арені. Адже багато молодих спортсменів прославили Суми далеко за межами нашої держави.

Завдяки роботі Центру дозвілля молоді виграно чимало міжнародних проектів та грантів, які дозволяють втілювати європейські ідеї на теренах рідного міста.

Відвідини столичними гостями міста Суми стали початком циклу передач телеканалу Zik. В них йтиметься про комфорт життя у кожному із 24 обласних центрів України. Переглянути сюжет із Сум містяни зможуть наприкінці квітня на телеканалі Zik.