006.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення, які стосуються питань ремонту дорожнього та ліфтового господарств.

Голова Сумської громади повідомив, що під час засідання сесії міської ради депутати підтримали проєкт рішення щодо виділення 25 млн грн для ремонту дороги по пр-т М. Лушпи. Ще 25 млн грн буде профінансовано з державного бюджету. Він сказав, що роботи повинні бути виконані ефективно у відповідності до всіх необхідних процедур.

Також Олександр Лисенко порушив питання, які стосуються важливої теми – ремонту ліфтів у житловому секторі міста: «Щодо 15 млн грн по ліфтам – це питання треба опрацювати таким чином, щоб все було вчасно. Ви знаєте, які вимоги у кожного депутата, який надавав свої пропозиції, свій список після того, як до нього звернулися мешканці. Ми повинні встигнути все зробити до кінця року обов’язково. Для ремонту деяких уже є проєкти, ви починаєте їх робити – це по співфінансуванню, за виділенням депутатських коштів, а для деяких 100 % фінансування. Але оці 35 ліфтів, на які ми виділили кошти, там заплановано капремонт. Звертаю вашу увагу, щоб ми вчасно зробили експертизу, розробили проєкт і виконали».

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста Олександра ЖУРБИ, відповідна процедура щодо ремонтів вищезгаданих об’єктів уже розпочата.

Очільник обласного центру нагадав про своє доручення щодо розробки програми по ремонту ліфтів на три роки. Він додав, що вона існує, але наступного року вже закінчується термін її виконання: «Ми з вами повинні зараз розробити додаткову програму, повідомити про це управління праці, розробити план-графік по ремонту. Я розумію, що за три роки ми всі ліфти капітально не відремонтуємо, але більшість – можна зробити за відповідного виділення коштів по співфінансуванню з мешканцями, по різних програмах, які в нас є. На це повинно бути мінімум три роки – за цей час ми маємо повністю змінити ситуацію по ліфтах».

Олександр Лисенко ще раз наголосив на необхідності пришвидшення роботи в даному напрямку, щоб уже у вересні разом з депутатами під час засідання сесії міської ради прийняти відповідне рішення, яке дозволить систематизувати та покращити хід виконання ремонтів ліфтів. Він наголосив, що це все має бути попередньо обговорено на депутатських зборах та відповідних депутатських комісіях.