001.jpg

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги.

Облаштування відділення відбувалось у рамках програми Президента України «Велике будівництво» за активної участі сумської громади.

«Ми долучалися коштами, було виділено близько 5 млн грн для того, щоб придбати меблі та обладнання, а також вирішували надзвичайно важливе питання збільшення енергопотужності закладу, яке постало в ході реалізації цього проєкту. Тепер у жителів громади є можливість отримати високоспеціалізовану медичну допомогу. Це відділення – свідчення комплексного, системного підходу до здоров’я людини. Здоров’я наших мешканців – пріоритет для міської влади, тому цей рік у нас оголошений роком медицини, і ми отримуємо задоволення від того, як змінюються наші медичні заклади, наскільки вони стають комфортними для перебування пацієнтів у них», – зазначила заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО

У відділені наявні всі можливості для діагностування хвороби та надання якісної невідкладної медичної допомоги. Є власна лабораторія, 64-зрізовий комп’ютерний томограф, система ультразвукової діагностики. Також вирішується питання встановлення ангіографа, – приміщення під який передбачили.

Відділення має свою малу операційну залу, реанімаційні палати, діагностичну палату, маніпуляційний кабінет.

Палати оснащені функціональними ліжками, є монітори пацієнта, центральна система моніторингу стану пацієнтів, дефібрилятор.

«Це значна подія не лише для працівників закладу, а для міста та області, адже наша лікарня є однією з семи опорних на Сумщині. У відділенні працюватимуть 44 працівники. Воно укомлектоване всіма штатними одиницями: всі лікарі, які мали б бути в цьому відділенні є, сестринський персонал, санітарки – в повному обсязі, як це і вимагалося. Ми готові до роботи і сподівааємося, що хворі, які сюди потраплятимуть, будуть задоволені. Ми готові надавати всі види екстреної медичної допомоги», – сказала директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС.

За інформацією завідувача відділення екстреної медичної допомоги Валерія КРІВЦОВА, щодня до них звертається від 50 до 90 пацієнтів.