Надрукувати
Перегляди: 3914

У понеділок, 16 серпня, на 86-му році життя відійшов у вічність дворазовий олімпійський чемпіон, Почесний громадянин міста Суми Володимир Голубничий.

«Сьогодні пішла з життя людина-легенда... Про таких говорять: народжується раз в сто років, і це, дійсно, так. Пройшли десятки років, а й досі мало хто зміг досягти того ж успіху, що дворазовий Олімпійський чемпіон Володимир Голубничий. Це непоправна втрата не лише для світової спортивної спільноти, а й для всіх, хто знав Володимира Степановича особисто. Я завжди захоплювався надзвичайною ерудицією, легким характером, тонким гумором, оптимізмом і невичерпною життєвою мудрістю нашого легендарного земляка. Щиро сумую і схиляю голову в скорботі за померлим... Вічна пам’ять і вічний спокій його світлій душі!» – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник міста, виконавчий комітет і депутатський корпус висловлюють щире співчуття рідним і близьким Володимира Голубничого.

Дату, час та місце прощання з олімпійцем буде повідомлено пізніше.

Володимир Голубничий народився 2 червня 1936 року в Сумах. Вважається одним із найкращих майстрів спортивної ходьби в історії легкої атлетики. Заслужений майстер спорту. Олімпійський чемпіон 1960 і 1968 років, чемпіон Європи 1974 року, срібний призер Олімпійських ігор 1972 року, бронзовий – 1964 року. Мав у своєму активі також срібну нагороду чемпіонату Європи 1966 року та бронзову 1962 року.

Йому належать найкращі світові результати у 1955 і 1958 роках.

Прізвище Володимира Голубничого занесено до Книги рекордів Гіннеса.У 2012 році сумчанина визнали одним із 24 найвеличніших легкоатлетів світу. Тоді він потрапив до Залу слави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

Школу Голубничого пройшли сотні юнаків і дівчат, чимало з яких стали відомими.

Його ім'ям названа дитячо-юнацька спортивна школа в Сумах.