0010.jpg

У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка презентували путівник музеєм «Дзвони пам'яті», засновником якого і ідейним натхненником створення є сумчанин, – громадський діяч, письменник, автор численних публікацій і книг на краєзнавчу тематику Анатолій БЛИЗНЮК.

У заході взяли участь заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН, начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, голова обласної організації Конгресу Української інтелігенції Віктор КАЗБАН, голова благодійного фонду «Милосердя» Раїса ВОРОНЕНКО, краєзнавці, науковці, працівники бібліотек міста.

Привітав присутніх з виходом у світ путівника, видання якого приурочене до відзначення 30-річчя Незалежності України, заступник очільника обласного центру. Він зауважив, що такі заходи є особливо вагомими у питанні національно-патріотичного виховання молоді та зміцненні патріотичного духу суспільства.

«Я щиро дякую Анатолію Близнюку за його активну життєву позицію. Переконаний, що путівник музеєм «Дзвони пам'яті» стане орієнтиром для поціновувачів історії. Бажаю ідейному натхненнику створення музею і всім, хто долучився до друку цього видання, творчого натхнення, прагнення і цілеспрямованості», – зауважив Станіслав Поляков.

Анатолій Близнюк по-справжньому захоплений своєю справою. Завдяки йому в Сумах відкрилися чотири музеї: освіти і науки (на базі обласного управління освіти і «Сумського центру професійно-технічної освіти»), воїнів-інтернаціоналістів – на базі Сумського училища будівництва і автотранспорту і «Дзвони пам'яті».

Зі словами вітань до письменника і краєзнавця звернулась директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна Кохан. Вона наголосила, що Анатолій Близнюк – поважна і значуща особистість, – член Національної спілки журналістів України, автор і організатор музеїв, які уславлюють людину праці, людей, які творили історію міста Суми.

«Анатолій Михайлович – автор публікацій, які викликали неабиякий резонанс у наших місцевих і всеукраїнських виданнях, було безліч сюжетів на наших місцевих каналах, які несли в маси суть національно-патріотичного виховання. Говорю це для того, щоб ще раз наголосити, що заслуги Анатолія Михайловича перед містом і перед сумчанами, дійсно, вагомі», – зазначила директор департаменту комунікацій та інформаційної політики.

Від імені очільника обласного центру Олександра ЛИСЕНКА посадовець вручила Анатолію Близнюку Почесну відзнаку «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня та побажала подальших творчих та наукових успіхів: «Ваш життєвий девіз – не зупинятися на досягнутому, тож я хочу побажати вам, щоб у вашому житті було ще дуже багато цілей, і щоб було якнайменше перепон на шляху до них».

Також, цього дня грамотою міського голови за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток національно-патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня Незалежності України відзначили вчителя музичного мистецтва, керівнику міського творчого відділу при ГО «Паліцинська академія» Людмилу ПАСТУШЕНКО.

Супроводжувалась презентація путівника українськими піснями у виконанні сумського хору «Гармонія». Анатолій Близнюк щиро подякував вокальному колективу та всім, хто допомагав із виданням путівка й проведенням його презентації.