005.jpg

Перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО привітав першокурсників Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України з початком навчального року.

Від імені очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА він побажав майбутнім офіцерам пройти цей шлях достойно та з честю, а їхнім викладачам – витримки, порозуміння з молодим поколінням, успіхів та військової вдачі.

«Мені надзвичайно приємно бути серед тих, хто змінив шкільну форму на погони ліцеїста та прагне забезпечити гідне й мирне майбутнє України, – я наче повернувся у 1988 рік, коли також стояв у строю курсантів. Сьогодні ви повинні вчитися на прикладі своїх прадідів та сучасних воїнів, які зі зброєю в руках боронять державний кордон та суверенітет. Впевнений, що ваш свідомий вибір допоможе стати справжніми чоловіками, мужніми синами своєї країни, її захисниками. І, хоча, буде важко морально та фізично, все одно зичу подолати ці перепони з гідністю і честю та через роки свідомо одягти офіцерський мундир», – наголосив посадовець юним кадетам.

З вітальним словом до першокурсників звернулись в.о. начальника закладу полковник Юрій СТУЖУК, начальник управління професійної підготовки та організації освітньої діяльності Державної Прикордонної служби України, полковник Олег ФІГУРА, командир військової частини Національної гвардії України, підполковник Євген КАЗАНЦЕВ, начальник військової кафедри СумДУ Микола ЛЯПА, викладачі та батьки.

Цього дня, за багаторічною традицією ліцею, вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання та схиленим прапором закладу, провели ритуал вручення погонів ліцеїстами випускного курсу своїм молодшим товаришам – першокурсникам, що символізує початок справжньої чоловічої дружби та бажання служити рідному народові. Крім того, підполковника Володимира ПОЛЕЖАЯ та майора Ігоря БАБЧЕНКА нагородили медалями «20 років сумлінної служби» відповідно до Наказу голови Державної прикордонної служби України Сергія ДЕЙНЕКИ.

Потому для присутніх на заході виступив вокальний ансамбль «Кадет», а завершили свято символічним пронесенням дзвоника, яке довірили ліцеїсту випускного курсу Іллі БРОВКУ та першого курсу – Тимофію ДМІТРІЄВУ.