Надрукувати
Перегляди: 937

У Сумах з нагоди Дня фізичної культури і спорту керівники міста та області привітали кращих представників спортивної галузі громади.

Урочистий захід відбувся в МЦ «Романтика» та зібрав в одному колі всіх, хто дотичний до сфери фізичної культури та спорту.

Вітали кращих спортсменів, тренерів, наставників із різних видів спорту, керівників спортивних закладів і дитячих спортивно-юнацьких шкіл міський очільник Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Віра МОТРЕЧКО.

Керманич міста відзначив, що спорт – це грандіозне явище, адже об'єднує всіх у прагненні вести здоровий спосіб життя, у будь-який спосіб досягати мети та підкорювати сходинки спортивного Олімпу.

«Сьогодні ми вітаємо кращих з кращих: спортсменів, котрі своїми здобутками примножують славу нашого міста і України, тренерів, ветеранів спортивної галузі, всіх, хто докладає максимум зусиль, аби спорт і фізична культура набрали нового масштабу розвитку у сумській громаді, – відзначив міський голова. – Мені надзвичайно приємно відзначити, що Суми вважаються батьківщиною кращих спортсменів світового рівня. Ми, як міська влада, намагаємося зробити якомога більше для того, щоб і учні, і педагоги, і тренери, і батьки відчували нашу підтримку. Зовсім недавно, на сесії міської ради, було підтримано проєкт рішення про те, щоб тренери наших спортивних шкіл могли отримувати гідну заробітну плату. Ми виділили з бюджету відповідну суму, депутати проголосували за цю ініціативу. Також при продовжуємо розвивати різні спортивні напрямки, спортивну інфраструктуру. Наш футбольний клуб «Суми» став комунальним підприємством. Триває реконструкція стадіону «Авангард».

Долучилась до вітань і заступник міського голови Віра Мотречко, яка зауважила, що сумчани завжди демонстрували чудові результати у різних видах спорту.

«Це помітно за результатами різних змагань – сумчани ніколи не повертаються додому без нагород. Наші дівчата з команди «Сумчанка» є прикладом для наслідування для багатьох інших українських і світових команд, а учні Тенісної Академії щоразу дивують своїми значними досягненнями. І так можна сказати про кожну спортивну школу в нашому місті, де виховують сильних і духом, і тілом. А головне – толерантних до інших, чесних та справедливих», – зазначила посадовець.

За вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури і спорту, відданість справі, підготовку спортсменів високих розрядів та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Почесні відзнаки «За заслуги перед містом» ІІІ ступеню отримали: Почесна громадянка міста Суми, голова обласного осередку НОК України, срібна призерка з біатлону XVIII зимових Олімпійських ігор Олена ПЕТРОВА та доцент кафедри теорії та методики інституту фізичної культури СумДПУ ім. А. С. Макаренка, тренер-викладач зі спортивної аеробіки ДЮСШ «Спартак» Оксана ДУБИНСЬКА.

Також цього дня подяками міського голови та Почесними відзнаками було нагороджено ряд представників спортивної еліти Сум.

Пригадали присутні і дворазового Олімпійського чемпіона зі спортивної ходьби, кращого скорохода ХХ століття, Почесного громадянина міста Володимира Голубничого, чиє серце зупинилось у серпні цього року. Легенду світового спорту та всіх, видатних спортсменів, хто пішов з життя в  останні роки, вшанували хвилиною мовчання.

Продовжився захід щиросердними вітаннями представників влади міста та області, нагородженням та виступами міських художніх вокальних та інструментальних колективів.