002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав із поверненням до пункту постійної дислокації бійців 1-го реактивного артилерійського дивізіону та 4-ої роти охорони батальйону охорони 27-ої реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського.

Від імені громади та від себе особисто очільник Сум подякував відважним захисникам за проявлені мужність та патріотизм, оборону територіальної цілісності та суверенітету України.

«Я дякую вам за героїзм і самовіддачу, за те, що обрали таку професію – захищати свою рідну землю. І, як кажуть, міцного фронту не може бути без міцного тилу. Тому міська влада завжди підтримуватиме вас та ваші родини, зокрема, надаючи компенсацію на придбання житла в рамках програми підтримки учасників бойових дій, аби із дому кожен захисник отримував лише гарні новини!», – підкреслив посадовець.

Щороку таку компенсацію отримують 60 бійців Сумської міської територіальної громади.

Крім цього, керманич обласного центра нагородив бійців 27-ої реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського грамотами міського голови за проявлену особисту мужність та патріотизм.

Цього дня слова вдячності, підтримки та шани військовикам також висловили заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, представники обласної влади, військові командири і духовенство.

Із нагоди Дня відкритих дверей, який сьогодні проходив на місці дислокації 27-ої реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського, учням однієї зі шкіл Сум продемонстрували військову техніку та зброю, а службовий пес Єлисей, який сьогодні одержав відзнаку за участь у параді до 30-річчя Незалежності України, продемонстрував уміння знаходити боєприпаси.