006.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав доручення керівникам структурних підрозділів щодо облаштування зелених зон і тротуарів, а також встановлення дитячих і спортивних майданчиків на території громади.

Взяти питання під особистий контроль та підготувати плани ремонту, проєкти, концепції за даними об’єктами з урахуванням думок міських обранців та жителів Сум мають перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО, заступник міського голови Микола ВОЙТЕНКО та структурні підрозділи міської ради – департамент інфраструктури міста та управління капітального будівництва та дорожнього господарства.

Особливу увагу, за словами Олександра Лисенка, слід звернути на підготовку відповідних документів щодо облаштування міського парку ім. І. Кожедуба, скверу «Дружба» та скверу на перехресті вул. Харківська та пр-ту Лушпи.

«Завдання депутатів – надавати пропозиції, що сприятимуть розвитку громади, а виконавчих органів – розробка відповідних концепцій і проєктів. Тому територія інфраструктурних об’єктів має бути забезпечена не тільки освітленням, тротуарами і лавочками, а й комунікаціями та мережами, аби при реалізації нових проєктів, зокрема, за державними програмами, ми були до цього готові» – зауважив керманич міста.

Разом із тим, Олександр Лисенко розпорядився сформувати план ремонту тротуарів. Він зазначив, що роботу в даному напрямку необхідно посилити, оскільки департамент фінансів, економіки та інвестицій, профільна депутатська комісія та робоча група вже працюють над питаннями формування бюджету громади на наступний рік.

На належному рівні має бути виконана й організація спортивного простору для містян. Такі майданчики повинні бути розташовані в місцях, запропонованих конкретно депутатами, зважаючи на прохання виборців.