Надрукувати
Перегляди: 897

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав Меморандум з головою обласної ради Віктором ФЕДОРЧЕНКОМ та головою обласної державної адміністрації Дмитром ЖИВИЦЬКИМ у питанні співпраці щодо створення новітнього онкологічного медичного центру.

Очільник Сумської громади зазначив, що медична галузь завжди потребує розвитку, однак створення такого сучасного медичного центру, тим паче в зв’язку зі збільшенням кількості онкохворих, наразі є чи не першочерговим питанням, над вирішенням якого слід працювати оперативно та консолідовано.

«Міська влада чітко розуміє важливість підписання цього документа. Це перший крок до того, аби жителі Сум та всієї області отримували якісніше лікування саме сучасним обладнанням, а разом із тим, і комфортні умови під час перебування в медустанові. На сесії Сумської міської ради ми вже виділили кошти в сумі 15 млн грн для придбання комп’ютерного томографа у цей лікувальний заклад. Тому ця тристороння угода про співпрацю – гарантія того, що даний проєкт обов’язково буде реалізований, а наші громадяни будуть здорові», – наголосив Олександр Лисенко.

Як повідомив голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко, загалом на ремонтні роботи потрібно 250 млн грн, а також близько 170 млн грн для закупівлі лінійних прискорювачів. Він додав, що вже створено Благодійний фонд, куди можна вносити кошти для реконструкції онкодиспансеру. Серед тих, хто долучилися першими, за словами голови облради, представники бізнесу, аграрії та небайдужі громадяни.

Керівник обласної державної адміністрації Дмитро Живицький також зазначив, що цими вихідними під час робочої зустрічі з Міністром охорони здоров’я України Віктором ЛЯШКОМ обговорювалося питання забезпечення онкодиспансеру дороговартісним обладнанням, про потребу в якому обласне управління охорони здоров’я зазначить у листі, який готують надіслати до МОЗ.