006.jpg

У МЦ «Романтика» відбулася презентація друкованого видання «Долі: сумські перехрестя» у рамках інформаційного проєкту «Я – сумчанин».

Ця ініціатива, започаткована чотири роки тому департаментом комунікацій та інформаційної політики, розповідає про жителів Сум, котрі відзначилися своїми справами в освіті, у спорті, у захисті батьківщини та правопорядку, у житлово-комунальному господарстві та навіть у сфері інформаційно-комунікаційних послуг, аби в такий спосіб плекати почуття гордості у сумчан за рідне місто та своїх земляків. Це вже четверте видання, у якому описані яскраві історії про неймовірних. Перші три – «Збірка нарисів про сумчан», «Сумчанин: серцем живу», «Суми: містяни, постаті, земляки» були представлені у 2017-2020 роках. У 2018-му в рамках цього проєкту розроблялися білборди з фотографіями талановитих і обдарованих містян, інформацією про них і слоганом.

Керівник проєкту, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН знайомила всіх учасників презентації з героями видання – вона розповіла про дев’ять унікальних, самобутніх, патріотичних, талановитих сумчан: «У дні, коли Суми ще святкують свою 366 річницю – ми віншуємо золотий фонд міста – його гордість, найцінніше надбання – людей. Цей проєкт дозволяє нам щороку відкривати для широкого загалу нові імена, нові обличчя, якими пишаємося, які нас мотивують і навчають. Ці люди створюють імідж міста в нашій Україні та поза її межами».

Із вітальним словом до присутніх звернулася заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО: «Цей проєкт є втіленням любові – до рідного міста, до своєї справи, до інших людей. Завжди, коли з офіційними візитами відвідую інші міста, країни, то розповідаю про Суми, про унікальність міста, про його історію. А відсьогодні матиму змогу розказати і про сумчан, які прославляють наше місто сьогодні, тут і зараз – своєю діяльністю, своїми вчинками, результатами своєї роботи. Дякую вам за це!»

Героями видання «Долі: сумські перехрестя» стали художник Єгор АВДЄЄНКО, учасник бойових дій Олександр БАБЧЕНКО, науковець Андрій БЕЗМЕН, лікар-волонтер Марина БІЛІНСЬКА, рятувальник Ярослав ВАЛОВИЙ, учитель Вікторія ЛОМАКА, тренер Світлана МАКАЄВА, ІТ-шник Сергій СВІТАЙЛО, автор проєктів із благоустрою міського простору Дмитро ЮРЧЕНКО.

Як повідомила Антоніна Кохан, реалізація інформаційного проєкту «Я – сумчанин» подарувала авторському колективу шквал позитивних емоцій, заряд добра та неймовірної енергії. Зберегти для нащадків, зафіксувати історії про сумчан і для сумчан, передати характер і емоції кожного – головне завдання авторів, які з ним упоралися бездоганно. Олександр ВЕРТІЛЬ, Алла ФЕДОРИНА, Алла АКІМЕНКО та Антоніна Кохан – працювали над тим, щоб друковане видання торкнулося душі кожного читача. Ці розповіді проникають у серце, назавжди залишаючи за собою слід та приємні враження про унікальні людські долі.

Кожен із героїв видання під час презентації розповідав про ті позитивні емоції та відчуття, які переживали під час реалізації проєкту – для всіх це неоціненний досвід і велика честь. Вони подякували керівникові проєкту, авторському колективові за ту величезну і сумлінну роботу, за те, що ще раз прожили історії з кожним із них.

Окрім того, учасників заходу вітав сімейний дует Олени та Олега ВИСОЦЬКИХ «Samba Holiday», які своїми чудовими композиціями на скрипці та гітарі створили чудову атмосферу свята та сімейного затишку.