003.jpg

На виконання доручення міського голови Олександра ЛИСЕНКА в Сумах минулого тижня перевірили 334 працюючі об’єкти на дотримання чинних карантинних вимог.

За словами начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслава КОНОНЕНКА, йдеться про кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, які перевозять пасажирів тощо. Рейди в них проводились з 10 по 16 вересня.

Так, у ході перевірок, за грубе порушення протиепідемічних заходів мобільні групи спільно з патрулями поліції склали сім протоколів за статтею 44-3 КУпАП та два протоколи за статтею 42 КУпАП.

Окрім цього, для посилення контролю за дотриманням законодавства від військової частини 3051 Національної гвардії України протягом звітного періоду здійснювали чергування 38 військовослужбовців, що дало змогу створити десять мобільних груп.

З об'єктами сфери торгівлі та громадського харчування проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота, – про це повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ.

На минулому тижні працівниками відділу спільно зі спеціалістами головного управління Держпродспоживслужби було обстежено торгові об'єкти по вул. Кооперативна, в результаті обстеження виявлено порушення режиму дезінфекції приміщень, відсутність ємностей для використаних масок. За результатами даних порушень складено два адміністративних протоколи за статтею 42 КУпАП.

За інформацією начальника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, працівниками структурного підрозділу в період із 13 по 20 вересня проведено перевірку виконання перевізниками дотримання санітарного режиму на маршрутах № 3, 4, 12, 20, 62. Загалом було обстежено 32 автобуси. Водночас членами тимчасової комісії з проведенням контролю дезінфекції міського пасажирського транспорту проведено контрольну перевірку дотримання карантинних обмежень на базі ФОП Сезько О. В. Перевізнику надано рекомендації щодо дотримання правил перевезення пасажирів у захисних масках та проведення дезінфекції салонів автомобілів не рідше трьох разів на день.