Надрукувати
Перегляди: 928

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО привітала учасників IV Сумського міського фестивалю літніх людей «Золотий вік – вік активного довголіття», який відбувся в Палаці студентського спорту.

До нагородження переможців та учасників заходу долучитися також депутати міської ради Валентина ДОМІНАС та Олександр КИСІЛЬ, працівники департаменту соціального захисту населення. Організацією фестивалю, який приурочений до Міжнародного дня людей поважного віку, опікувалися працівники КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня».

Фестиваль поєднав у собі низку заходів спортивного, культурного, історичного, розважального характеру для людей, яким за 50. Як зазначила керівник терцентру «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО, основна мета заходу – залучення людей поважного віку до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів та пропаганда здорового способу життя.

Найстаршому учасникові – 90 років, він став призером у змаганнях із шашок, а найстаршій учасниці – 82 роки. Вона завоювала перемоги у декількох видах спорту.

Проявити свої вміння та навички учасники фестивалю могли у таких спортивних конкурсах: біг на дистанцію 60 м, м'ячбол, настільний теніс, дартс, шашки, комплексні змагання «Універсальний спортсмен» та «Універсальний силач», велогонка, змагання зі скандинавської ходи, туристичне багатоборство.

Заступник міського голови Віра Мотречко побажала учасникам ще більше сил та енергії, щоб здобувати нові перемоги на наступних змаганнях: «Ви нас надихаєте та мотивуєте своєю життєвою позицією, щоразу доводите, що люди здатні на більше, ніж здається. Я щиро радію вашим результатам та успіхам, зичу здоров’я вам та вашим рідним і близьким. Тренуйтеся, відпочивайте, насолоджуйтеся життям – і нові звершення не змусять на себе довго чекати!»

Валентина Домінас зазначила, що вона як голова депутатської комісії, яка опікується питаннями охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту, й надалі підтримувати таку хорошу ініціативу: «Мені приємно, що ви дбаєте про своє здоров’я. Як лікар можу сказати, що рух – це, дійсно, життя. Тому ніколи не зупиняйтеся – завжди йдіть уперед, досягаючи намічених цілей! А ми будемо допомагати вам у цьому».

Олександр Кисіль, який допомагав в організації фестивалю, повідомив, що проєкт є важливим та необхідним, а тому – його варто продовжувати: «Така велика кількість учасників не може не радувати нас. Це показник того, що цей фестиваль цікавий і потрібний. Ми й далі будемо намагатися підтримувати реалізацію заходу, щоб люди поважного віку мали можливість проявити свої можливості, поспілкуватися одне з одним, познайомитися ближче. Дякую всім за участь та за перемоги!»

Усіх учасників нагородили медалями та призами, а депутатам за підтримку фестивалю вручили грамоти та сувеніри.